Sök
Test - Ren Hudvårdserie

Test - Ren Hudvårdserie

Ren hudvård

2011-11-01

Ren är ett hudvårdsmärke med produkter som ska vara snälla mot huden och förbättra dess egenskaper. Smartson testar Radiance perfecting serum, Resurfacing aha concentrate samt Tonic moisture mist.

Modell Betyg Pris Kommentar
Radiance perfecting serum 17/25 585 Tunn konsistens
Resurfacing aha concentrate 19/25 495 Synbart resultat
Tonic moisture mist 16/25 295 Dyr uppfriskning

Inledning

I jakten på skönhet blir hudvänliga produkter allt mer efterfrågade. Enligt Ren erbjuder de högteknologisk hudvård utan syntetiska ingredienser. Faktum är att Rens produkter ger fina resultat på kort tid men priserna är något höga. Produkterna finns att köpa hos bland annat Docmorris, Eleven.se, NK, Åhléns, Kicks, Accessora.se med flera.

Så gjorde vi

Serumet har testats enskilt och i kombination med koncentratet under två månader. Misten har dagligen använts under en månad. Därefter bedömdes produkterna utifrån förpackning, applicering, kvalitet, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Radiance perfecting serum – Tunn konsistens

Ren serum

Omdöme
Serumet kan användas dagligen och, som tillverkaren menar, återfuktar den bra. Serumet kommer i en pumpflaska vilket gör appliceringen enkel och hygienisk. Ett pumptryck räcker gott och väl till ansikte och dekolletage och mängden kan till och med tyckas vara för stor. Detta gör att produkten inte är särskilt dryg och efter två månaders användning är flaskan nästan slut. Med tanke på det höga priset blir det dyrt i längden. Serumet ska appliceras på rengjord hud och kan både användas morgon och kväll. Konsistensen är något tunn och vill man ha en mer fyllig känsla går det bra att använda den under sin vanliga dagkräm. Resultatet är klart godkänt och huden känns fräsch och återfuktad under användningsperioden. Doften är mild och fräsch. 

betygSpecifikation
Innehåller: Glabridin från lakrits, tyrosinasehämmare från kanadensisk rumex, C-vitamin, hyaluronsyra, glykogen, magnesium och papain från mexikansk papaya.
Funktion: Ska förbättra hudtonen och ge lyster genom att stimulera hudens energicykel och reglera hudens pigmentering. Ska även stärka huden och återfukta på djupet.
Mängd: 30 ml
Cirkapris: 585 kronor

Resurfacing aha concentrate – Synbart resultat
Ren koncentrat_2

Omdöme
Detta koncentrat används med fördel under Radiance perfecting serum för att uppnå bästa resultat enligt tillverkaren. Det ska verka kraftfullt, energigivande samt exfoliera huden vilket ska ge lyster samt förbättra dess struktur och ton. Produkten används som en 7-dagarskur för att sedan låta huden vila i 14 dagar. Under 7-dagarskuren slutför huden exfolieringsprocessen medan den förnyar sig under viloperioden enligt tillverkaren. Koncentratet kommer i en flaska med pipett och det är enkelt att få upp vätskan i pipetten. En full pipett rekommenderas till hela ansiktet vilket känns lite väl tilltaget. Produkten appliceras på rengjord hy och klappas lätt in i huden. Den ska endast användas kvällstid och man ska undvika området kring ögonen. En svagt stickande känsla på huden kan upplevas vilket inte är onormalt. Även om denna produkt kostar en del så går det inte åt lika stora mängder som med serumet. Dels för att du lättare kan styra mängden vätska med pipetten, dels för att den inte används dagligen. Koncentratet ger snabbt och synbart resultat på kort tid och huden ser klart fräschare ut och upplevs få mer lyster. Även denna produkt har en god och frisk doft.

betygSpecifikation
Innehåller: Glykolsyra från ananasextrakt, mjölksyra från passionsfruktextrakt, citronsyra samt tartarsyra från druvextrakt, omega-3 från arktisk svartvinbärsolja.
Funktion: Ska förbättra hud med ärrbildningar, pigmentskiftningar och solskador samt ge lyster och förbättra hudens struktur och ton.
Mängd: 30 ml
Cirkapris: 495 kronor

Tonic moisture mist – Dyr uppfriskning
Ren mist_3

Omdöme
Denna spray användas när huden känns fuktfattig och glåmig. Den sprayas antingen direkt på rengjord hud eller över makeupen. Produkten passar alla hudtyper. Tonic Moisture Mist ska vara uppfriskande och passar lika bra till vardags framför dator eller i torr flygplansluft. Sprayflaskan ger en jämn dusch och vätskan lägger sig över ansiktet på ett behagligt sätt. Håll flaskan en bit bort för större spridning av duschstrålen. Doften av rosvatten är harmonisk och mild. Produkten ger inte ett synbart resultat så som de övriga testade produkterna men misten är härlig att använda och ger vid användningstillfället en piggare känsla. Dock är priset högt vilket drar ner slutbetyget. 

betygSpecifikation
Innehåller: Extrakt från fikon, ginsenosider från ginseng och hyaluronsyra.
Funktion: Ska förbättra hudtonen, ge lyster och energi samt binda fukt.
Mängd: 50 ml
Cirkapris: 295 kronor