Sök
Test - REN Clear calm - anti blemish

Test - REN Clear calm - anti blemish

Naturligt fräsch hy med trestegskoncept

2011-03-28

REN ClearCalm 3 Anti-Blemish System jobbar med naturliga ingredienser för att rengöra, behandla och vårda hud med benägenhet för orenheter och blemmor. Som bonus blir huden jämnare i glans och ton, och porer minskar avsevärt.

RENAntiblemish-betyg

Så gjorde vi
Vi testade RENs nya ClearCalm 3 Anti-Blemish System under 6 veckor på blandhy med sin beskärda del blemmor och rödheter (ärr och pigmentskiftningar). 

Så var det då dags att bli redo för vår 2011. Med solsken i blick och uppdaterad vårgarderob går svenskarna man ur huse och börjar se varandra, och sig själva, i dagsljus. Dags att sudda ut grådasset i hyn och åter bli rosenkindad.  Och varför inte testa en ny metod?
REN har länge varit kända bland hudnördar för sina högteknologiska hudserier baserade på 100% naturliga ingredienser, och har nu tagit fram en serie särskilt för hud med benägenhet för orenheter och blemmor. Den dagliga regimen består av en ansiktsrengöring (morgon och kväll), en lättflytande dagkräm, ett nattserum och en behandlande mask. Med allt från lakrits till oljor, zink och fransk lera ska pormaskar öppnas, döda hudceller ska bort och bakterier förintas. Så hur lyckas de?

Det första vi möter är naturligtvis förpackningarna - produkterna är snygga och enkla till sin design, vita med pastellaccenter. De är lagom stora och funktionella med ordentliga korkar och fördelare. Att samtliga produkter har fördelare gör att ingen produkt tas upp ur sina förpackningar med fingrarna, vilket innebär att man inte får ner några bakterier i produkterna som riskerar att minska deras effektivitet.

När det är dags för applicering följer vi instruktionerna, vilket tar ett par minuter. Processen tar tillräckligt lång tid för att det ska kännas proffsigt, men tillräckligt kort för att det inte ska kännas som ett söndagskvällsprojekt. Rengöringen är dryg i konsistensen, och det sticker till lite, sådär så att det känns effektivt och djuprengörande, som att den faktiskt gör jobbet. Dag- och nattkräm är lättflytande och sjunker snabbt in i huden.

Och vad åstadkommer då produkterna? Blemreduceringen är synlig men inte radikal, som med alla mirakelkurer funkar den antagligen allra bäst i kombination med omlagd kost och mer motion. Däremot ser huden påtagligt jämnare ut och jag slås av att huden ser så mycket friskare ut, allt vad porer heter har så gott som försvunnit! Sammantaget är seriens resultat övertygande, och med det relativt höga priset får man helt enkelt konstatera att smakar det så kostar det.

Pris:
ClearCalm 3 Anti-Blemish System: Clay Cleanser 295 kronor,
Day Fluid: 470 kronor,
Treatment Mask: 470 kronor,
Night Serum: 295 kronor.