Sök
Test - Proactiv

Test - Proactiv

Ren på djupet

2011-01-10

Med draghjälp från kändisar som Justin Beiber och Katy Perry, marknadsförs Proactiv som det bästa medlet för acne och oren hy. Vi har testat och har både positiva och negativa åsikter.

Proactiv-betyg

Första intrycket är att förpackningarna inte är exklusiva eller direkt funktionella. Flaskorna är av hårdare vit plast i rak cylinderdesign, med undantag för dag- och nattkräm som är av tubsort. Detta föranleder att det krävs rejäla nypor för att kunna pressa ut något ur flaskorna. Appliceringsmängden blir dock relativt god, även om det gärna hade fått vara enklare att få ut innehållet. 

Behandlingen, eller appliceringen utförs i tre steg, gärna direkt efter dusch eller i samband med vanlig tvätt av ansikte. Först grundar man med en skrubb som ska ta bort döda hudceller och öppna upp porerna. Skrubben är grön i färgen och är relativt grovkornig och här får de med känslig och tunn hud vara aningen försiktiga. Direkt efter används en toner för att ta bort rester och så att porerna stängs. Som ett tredje och sista steg smörjer man in huden, antingen med dagkräm om detta är på morgonen eller nattkräm om man planerar att sova. I den stränga kyla som varit denna vinter, kan du med fördel använda den fetare nattkrämen även på dagtid.

Proactiv-1

Efter ansiktstvätten känns huden riktigt ren och fräsch och krämen går lätt och smidigt in i huden utan att lämna någon fet hinna. Svårt däremot att säga ifall den har någon direkt positiv påverkan på kvisslor och finnar, men jag tycker mig kunna skönja att huden känns rejält renare och att porerna inte är lika grova som innan behandling. Doften är inget speciellt utan istället tämligen neutral i tonen, vilket gör att Proactiv känns mer som ett läkemedel, än som exklusiv hudvård - vilket i sig inte alls behöver vara negativt.

Produkten gör verkligen rent på djupet och det finns egentligen inget att anmärka på. Priset kunde dock vara lite lägre och det finns billiga och bra rengöringsprodukter för fet och finnig hud som inte alls kostar lika mycket som detta paket på cirka 600 kronor. Men helt klart är det värt att titta in om du tillhör den kategori människor som har lite till lagom mycket problem med huden. Undertecknad ingår inte i den kategori, men visst kan kvisslor även uppkomma för mig. Men jag måste också säga att jag inte fått en enda kvissla sedan jag började använda Proactiv och det är ett gott betyg i sig, även om jag inte är helt säker på om det beror på produkten eller andra yttre faktorer.

Så gjorde vi
Vi har testat Proactiv under cirka två månader för att få en så lång testperiod som möjligt för att se resultat.
Produkten har applicerats morgon och kväll, med dagkräm på morgonen och nattkräm innan läggdags.