Sök
Test - Philips HS8420

Test - Philips HS8420

Prisvärd rakapparat för män i farten

2010-10-15

För många män är tidiga morgnar en enda lång stressrutin. Philips HS8420 är så snabb och effektiv att du med gott samvete kan starta dagen i ett litet lugnare tempo.

Modell Betyg Pris Kommentar
Philips HS8420 22/25 1200 Snabb och effektiv

HS8420-1

Följsam och slät rakning
Enligt Philips egna påstående, så är en betydande del av de positiva egenskaperna kring HS8420 rakhuvudets speciella utformning, som följsamt anpassar sig efter ansiktets konturer. Detta innebär inte bara att rakningen blir mer skonsam, utan även att du kommer åt mer svåråtkomliga ställen och får därmed ett jämnare resultat. Rakhuvudet har även utrustats med "unika" ringar, vars lyft och klipp-teknik förbereder huden för en så pass slät rakning att resultatet i princip går att jämställa med hyvelrakning. Vi testar och ser om detta stämmer.

Ingen mer sveda
Det tycks som om Philips har haft starka ambitioner att tillverka en rakapparat som är så skonsam mot huden som möjligt och detta har de lyckats påfallande bra med. Modellen är nämligen försedd med ett smidigt doseringssystem för Niveas raklotion. Ett enkelt knapptryck under rakningen får en svalkande hudsalva att tränga ut mellan rakringarna och lämnar en märkbart positiv effekt. Huden både känns och ser friskare ut efteråt.
HS8420 är dessutom vattentät, vilket inte bara innebär enklare rengöring av maskineriet, utan även att du kan raka dig samtidigt som du duschar. Detta resulterar i att porerna öppnas, skäggstråna mjukas upp och inbjuder till en mer nära rakning. Dock trivs rakapparaten inte riktigt lika bra på torr hud, även om resultatet är klart godkänt.  

Mycket för pengarna
HS 8420 har ett anmärkningsvärt neutralt utseende och gör sig förvånansvärt bra i badrumsskåpet. Faktum är att rakapparaten är så liten och nätt i sitt utseende, att det är imponerande att se hur pass funktionell och flexibel den faktiskt är: Tyst, kraftfull samt oerhört smidig att både rengöra och fylla med raklotion. Att den även är vattentät innebär att du sparar en hel del tid under stressiga morgnar, genom att kombinera rakning och dusch. Dessutom har den tillräckligt lång batteritid för att du ska kunna ta med den under kortare resor, utan att tvingas släpa med dig en otymplig laddare.
Philips ska även ha en stor eloge för den fenomenala manualen. Detta är ett skolexempel på hur en bra manual ska se ut. Du har lärt dig rakapparatens alla funktioner på mindre än en minut!

En rakapparat för de allra flesta
Det finns många aspekter att ta hänsyn till då man överväger ett inköp av en ny rakapparat. Philips HS 8420 borde dock passa de allra flesta; den är kraftfull nog att tillfredsställa dem med kraftig ansiktsbehåring, samt skonsam nog att behaga dem som tenderar att få irriterad hy efter rakning.  Dock bör potentiella konsumenter uppmärksamma att HS8420 främst är avsedd för män som inte är i behov av att konturforma skägg eller polisonger, då produkten helt saknar trimmer. Men med tanke på den relativt låga prislappen känns detta som ett överkomligt dilemma. 


Fakta om produkten
Teckenfönster: Indikator för batterinivå samt reslås.  
Laddning: Åtta timmar.
Raktid: Tio dagar. 
Detta medföljer: Laddningsställ, borste för rengöring, 28 ml startburk med Nivea raklotion, manual. 
Cirkapris: 1200 kronor.  

Så gjorde vi
Produkten är testad under kriterierna funktionalitet, resultat, batteritid, rengöring och prisvärde under en period av sju dagar.

Betyg
Funktion: 5/5
Resultat: 4/5
Batteritid: 4/5
Rengöring: 4/5
Prisvärde: 5/5
Totalt: 22/25 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: