Sök
Test - OBH Nordica 6002

Test - OBH Nordica 6002

Skönhetssalong i hemmets lugna vrå

2010-10-21

Från OBH Nordica kommer ett manikyr- och pedikyrset som ger dig mjuka händer och fötter året om utan att behöva gå till skönhetssalongen. Produkten fungerar bra men Suzana Plancak är kritisk till den omständliga sladden.

Modell Betyg Pris Kommentar
OBH Nordica 6002 20/25 600 Lyckad pedikyr hemma

Betyg - så bra är produkten
Funktioner:
3/5
Resultat: 4/5
Motorkraft: 5/5
Rengöring: 5/5
Prisvärde: 3/5
Summa: 20/25 

Safirer för extra hållbarhet
Enligt OBH Nordica är Velvet Care manikyr- och pedikyrset till för behandling av naglar, nagelband, hård hud samt liktornar. Med hjälp av fem sliptillbehör och ett polertillbehör är produkten ett intressant alternativ till dyra besök på skönhetssalongen. Alla de olika sliptillbehören har ett hölje av safirkorn för god hållbarhet enligt tillverkaren.

Test - OBH Nordica 6002-1

Extra stark motor
Setet kommer i en väska där huvudapparaten och alla tillbehör enkelt förvaras. För att motverka nedsatt hastighet vid hårt motstånd har OBH Nordica utrustat modellen med en extra stark motor som roterar med 2200-5700 varv per minut. Instruktionerna är enkla och tillbehören byts lätt ut. Slipverktygen har ingen verkan på blöt eller fuktig hud och därför bör inte behandlingen ske i vattenbad.

Lyxkänsla hemma – men svår att kontrollera
Förpackningen ger ett påkostat intryck. Storleksmässigt är apparaten ganska nätt och kompakt men samtidigt känns den kraftig och välgjord. Den passar bra i handen och när apparaten startas ger den starka motorn verkligen sig till känna. Vid manikyr kan produkten vara lite svår att kontrollera men med övning lär du dig hur apparaten fungerar och hur den roterar. Det enklaste sättet att nå ett bra resultat när naglarna ska slipas, är att hålla apparaten stilla och istället röra fingrarna under behandling. På så sätt går det att kontrollera var och hur mycket som slipas, ungefär som med svarven på träslöjden.

Torra fötter är ett minne blott?
För torra och fnasiga fötter är den här apparaten perfekt. Med safirkäglan slipas alla förhårdnader bort men med tanke på molnet av hudpartiklar som bildas borde det följt med ett munskydd. Arbetet ska utföras i cirkulära rörelser och utan för hårt tryck. Resultatet blir verkligen mjuka, fräscha fötter och tånaglarna är busenkla att forma. Det steglösa hastighetsreglaget gör det även väldigt lätt att byta hastighet som i sin tur medför bättre precision.

6002
Sladden är ett stort minus
Något som jag dock inte förstår är den extra långa sladden som ingår och som ska ge bättre användarvänlighet. Var är den? Sladden som ingår är ganska hårt spiralformad och den drar hela tiden ihop sig vilket begränsar rörelserna ordentligt. Jag fann det väldigt frustrerande att hela tiden dra och rycka i den för att kunna röra mig. Hade hellre önskat att apparaten var uppladdningsbar.
Med det sagt, är det här ett roligt set som lämpar sig för dem som gillar att skämma bort sig själva med manikyr och pedikyr men som inte alltid har råd, lust eller tid att gå på salong. Med lite tålamod och övning hittar du ganska snabbt den mest passande tekniken och tack vare safirslipen är det en produkt som nästan är omöjlig att slita ut och kan användas år efter år.

OBH Nordica 6002-1

Snabbfakta
Namn: OBH Nordica Velvet Care Manicure/Pedicure Set
Modell nr: 6002
Nätspänning: Ingång: 230 V växelspänning / 50Hz, Utgång: 18V likspänning / 250mA
Varvtal: 2200 v/min - 5700 v/min
Adapter
Färg: vit/lila
Tillbehör: 6 sliptillbehör (safirkägla, filtkägla, safirskiva, safircylinder, liten safircylinder, rund safirfräs).
Cirkapris: 600 kronor

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: