Sök
Test - MD Formulations face & body scrub

Test - MD Formulations face & body scrub

Skrubba fram lystern

2011-11-21

Med MD Formulations face & body scrub peelar du enkelt bort döda hudceller. Produkten rengör verkligen på djupet och lystern är ett faktum. Läs mer om Smartson test här.

MD Formulations face & body scrub_betyg

Att få huden riktigt rengjord kan ofta vara svårt och många produkter lyckas inte riktigt med den uppgiften. MD Formulations face & body scrub innehåller AHA-syror och exfolierar på ett bra sätt. Den minskar orenheter samt ger huden lyster. Dock visar studier att huden blir mer känslig för UV-strålar om man använder AHA-produkter och man bör vara extra försiktig i solen. Att tänka på är också att produkter med AHA-syror inte passar alla så rådgör med en hudterapeut först.

MD Formulations face and body scrubMer finnar till en början
Peelingen har en rätt grovkornig konsistens och man riktigt känner hur gamla hudrester försvinner vid användning. För den ovane kan den dock kännas något rivig. Det är viktigt att man vänjer huden vid produkten. Till en början kan det upplevas som att man får sämre hud genom att fler finnar dyker upp och att den blir torrare. Detta beror helt enkelt på att man exfolierar bort de gamla hudcellerna med syran samt att man stimulerar cellernas omsättning. Det tar cirka en månad innan en ny omgång celler når upp till hudytan. Produkten passar även andra användningsområden där många lätt får finnar, exempelvis ryggen.

Gör rent på djupet
Trots att man först upplever att hyn blir sämre rengör den verkligen på djupet och gör det mycket enklare att komma åt kvisslor och orenheter. Vid användning i ansiktet försvinner dock kvisslorna efter en tids användning och huden blir fräschare med mindre orenheter och mer lyster. När produkten används på ryggen dyker även nya finnar upp men dessa verkar aldrig ge med sig såsom de gör i ansiktet. Kanske beror det på att man dagligen återfuktar ansiktet med en dag- eller nattkräm vilket man inte gör på ryggen.

En gång i veckan räcker
Produkten kan användas 1-2 gånger/veckan enligt rekommendation men då den exfolierar effektiv räcker det med 1 gång/veckan. Vid användning i ansiktet ska huden vara fuktad medan vid användning på kroppen masseras den in på torr hud. Peelingen appliceras smidigt och är lätt att skölja bort. Plus för att doften är mild och väldigt behaglig. Plastförpackningen med skruvkork innehåller 250 milliliter och i kombination med att man bara använder peelingen en gång veckan kommer innehållet att räcka länge. Detta är verkligen en produkt som fungerar och som håller vad den lovar. Prislappen är hög men resultatet gör att MD Formulations face & body scrub är värd sitt pris.  

Så gjorde vi
Peelingen har använts en gång i veckan under två månader på en hudtyp som lätt blir oren och får kvisslor. Produkten har både använts i ansiktet och på ryggen. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Om produkten
MD Formulations face & body scrub passar alla hudtyper och är en kombinerad ansikts- och kroppspeeling. Den ska rengöra, återfukta och effektivt avlägsna förbrukade hudceller, reducera torr fjällande hud, ge mjuk hud med frisk lyster samt reducera follikuliter. Innehåller runda polythylenpärlor och glykolsyra, vilket ger en dubbel-exfolierande effekt. Dermatologiskt testad, parfymfri och har ett pH på 3,8. Förpackningen innehåller 250 milliliter och kostar 450 kronor.

Köpinfo: www.skincity.se, 08-68400100