Sök
Test - Lumene natural bronze self tan

Test - Lumene natural bronze self tan

Busiga tider

2012-05-08

Brun utan sol eller BUS som det också kallas används flitigt av många inför sommaren. Smartson testar Lumene natural bronze self tan för både ansikte och kropp.

Modell Betyg Pris Kommentar
Lumene natural bronze self tan face cream 24/25 100 Solkysst ansikte
Lumene natural bronze self tan foam 19/25 150 Skum för kroppen

Inledning

Som många av Lumenes produkter innehåller även denna BUS-serie nordiska ingredienser. Här hittar vi bland annat nektar från hjortron som ska ha en lystergivande detox-egenskap. Lumene lovar naturligt och jämnt resultat och vi testar hur bra serien egentligen är.

Så gjorde vi

Produkterna har applicerats på ren och peelad hud. Därefter har de betygsatts efter kriterierna förpackning, konsistens, applicering, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.

Lumene natural bronze self tan face cream_betyg

Lumene natural bronze self tan face cream Lumene natural bronze self tan face cream kommer i en tub om 50 ml. Det är enkelt att klämma ut rätt mängd och produkten är dryg och lättapplicerad. Den absorberas snabbt men du hinner smörja in ansiktet i lugn och ro. Tänk på att vara extra noggrann runt partierna vid hårfästet, ögonbrynen, näsan samt munnen för att undvika mörkare färgnyanser. Glöm inte heller att jämna ut ner mot halsen så att det inte bildas en en kraftig kant.

Det som gör Lumene natural bronze self tan face cream väldigt bra är dels att den nästan inte alls har den där välbekanta BUS-doften som så många tycker luktar illa. Doften är nästan obefintlig och märks knappt av vid applicering. En annan fördel är att den absorberas snabbt men främst att den ger ett mycket naturligt resultat. Redan dagen efter första appliceringen kan man se resultat och kommentarer som "har du solat?" tyder på en bra fejkbränna. Produkten passar alla hudtyper och det går lätt att bygga upp den solbränna man önskar genom att applicera produkten med jämna mellanrum.

Produktfakta
Passar: Alla hudtyper
Resultat: Inom 12 timmar
Solskyddsfaktor: Nej
Innehåll: 85 procent naturliga ingredienser. Bland annat nektarextrakt från hjortron, ellagitanniner och glycerol. Innehåller inga parabener och syntetiska färgämnen.
Användning: Tillverkaren rekommenderar att huden peelas före applicering. Krämen ska applicera på ren och torr hud. Händerna bör tvättas direkt efter applicering.
Mängd: 50 ml
Cirkapris: 100 kr

Lumene natural bronze self tan foam

Lumene natural bronze self tan foam_1Lumene natural bronze self tan foam är som namnet låter ett skum som ska göra din kropp brun. Burken påminner om en hårskumsflaska och fungerar på samma sätt genom att trycka ut en liten skumboll i handen. Den luftiga konsistensen appliceras smidigt på kroppen men är till en början väldigt blöt. Det tar förvisso inte lång tid innan skummet börjar absorberas av huden. Genom att fortsätta smörja medan skummet torkar gör att du får ett bättre och jämnare resultat. Det går åt en del skum för att täcka hela kroppen och den är inte särskilt dryg i konsistensen. Kroppsskummet har en klart mörkare nyans än ansiktskrämen vilket gör att du inte behöver applicera alltför ofta då solbrännan syns långt efter applicering.

På stora rena ytor som exempelvis dekolletaget är det enkelt att få ett jämnt resultat. Däremot är det lite svårare när det kommer till armbågar, knän och fötter. Det blir lätt ojämnt så det gäller att vara väldigt noggrann vid applicering för att undvika mörkare onaturliga områden. Genom att peela kroppen innan applicering samt använda en fuktgivande bodylotion får du bättre resultat enligt Lumene. Det största pluset med produkten är att den torkar snabbt vilket gör att du kan klä dig kort efter applicering. Inte heller denna produkt har den välbekanta BUS-doften som många tycker luktar illa vilket är bra. För båda produkterna gäller det att noggrant tvätta händerna direkt efter applicering för att undvika att färgrester blir kvar.

Produktfakta
Passar: Alla hudtyper
Resultat: Inom 12 timmar
Solskyddsfaktor: Nej
Innehåll: Bland annat nektarextrakt från hjortron, ellagitanniner och glycerol. Innehåller inga parabener.
Användning: Tillverkaren rekommenderar att huden peelas och återfuktas med en bodylotion innan användning. Skummet ska appliceras på ren och torr hud. På knäna, armbågarna, vristerna och andra torrare hudpartier bör skummet suddas ut.
Mängd: 150 ml
Cirkapris: 135 kr