Sök
Test - L300 Hydrating and protecting face cream

Test - L300 Hydrating and protecting face cream

Fukt på tub

2011-11-15

En kombinerad dag- och nattkräm är praktisk. Vårt test visar att trots ett tråkigt yttre så har L300 ett gott inre.

L300 Hydrating and protecting face cream_betyg

L300 ser inte ut att lägga så mycket krut på sina förpackningar. De är enkla och ser billiga ut men fyller sin funktion. Produkten är förpackad i en plasttub med kapsylkork.   Krämen kommer ut i lagom mängd även om öppningen kan bli lite kletig efter en tids användning. Produkten är doftfri och ger därför inte samma sinnliga upplevelse som en härlig doft skulle ge men för den som föredrar doftfritt passar denna bra. Ett plus är att krämen inte innehåller mineraloljor eller parabener.

L300 Hydrating and protecting face cream_1Fukt och skydd
L300 hydrating & protecting face cream ska vara som produktnamnet indikerar en återfuktande creme som även skyddar hudens yttre lager. Krämen har använts i en dryg månad, morgon och kväll på normal hy med torra partier. Trots att den egentligen rekommenderas för normal till kombinerad hy så känns det som att produkten ändå ger tillräcklig fukt. Efter testperioden syns tydlig skillnad på huden då ytan ser jämnare ut utan de torra partierna. Appliceringen är smidig och L300 går snabbt in huden, så det är inga problem att sminka sig direkt efteråt.

Sammanfattningsvis är denna kräm en riktigt prisvärd produkt som återfuktar den vintertorra huden utmärkt utan parabener och mineraloljor.

Så gjorde vi
L300 hydrating & protecting face cream har använts morgon och kväll på normal/torr hudtyp i en månad. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft och innehåll, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Om produkten
L300 hydrating & protecting face cream innehåller karbamid, betain och mjölksyra. Dessa ska verka fuktbindande och hjälpa huden med rätt fuktbalans. För skydd mot yttre påfrestningar och en vacker lyster på huden innehåller cremen vitamin E som är en antioxidant. Det finns mattande ämnen som dämpar blanka partier och jämnar ut hudtonen. Enligt tillverkaren ska cremen göra huden mjuk, len och spänstig. Produkten är parfymfri och innehåller inga paraben eller mineraloljor. För normal till kombinerad hud. Volymen är 60 ml. Produkten säljs på apoteket och kostar cirka 90 kronor.

Kundkontakt: www.l300.se, 020-838311