Sök
Test - L300 for women

Test - L300 for women

Skandinavisk hudvård när den behövs som mest

2011-01-04

Apotekets L300 erbjuder ett mindre lyxigt, men överraskande effektivt och prisvärt alternativ.

L300fw-betyg

När kylan nu biter sig fast finner man plötsligt att invanda favorithudvårdsprodukter inte längre håller måttet - huden fnasar, grånar, balansen är rubbad. Vad göra? Investera en förmögenhet i dyra fuktkrämer och kurer? Apotekets L300 erbjuder ett mindre lyxigt, men överraskande effektivt och prisvärt alternativ.

Liksom SJ blir jag varje år av någon anledning lite överraskad när kylan sätter in och huden reagerar med protest. Fnasande hud och avtagande lyster gör att mörkret känns ännu lite tätare. Instinktivt springer man till de dyra hudvårdsdiskarna i hopp att övervintra med ära, och vinterbudgeten får betala priset. Apotekets nylansering av serien L300 (från ursprungsprojektet "Läkemedelsprojektet 300") är ett välkommet alternativ till detta.

Rengöringsmjölk och toner är milda produkter som ändå rengör effektivt. Kanske inte något för den med riktig problemhy, men utmärkt för torr-, normal- och blandhy. De rosa förpackningarna påminner om både flickrum och läkemedelsprodukter, men är praktiska och robusta.

Dagkrämen är fuktgivande utan att vara oljig, och dess enda nackdelar är den lite stickande doften och att förpackningen gör att det ofta kommer lite för mycket kräm på en gång. Nattkrämen känns passande lyxigt tjock, men även den utan att upplevas oljig. Jag skulle utan tvekan rekommendera dessa produkter för en fullgod vardagshudvård i kall väderlek, men föreslå att man någon gång i veckan kompletterar med lystergivande fuktmask och kanske även en djuprengörande ansiktsmask för att få en hy som strålar.

Så gjorde vi
Vi testade ett hudvårdsset bestående av L300 Comforting Cleansing Milk, L300 Cleansing and Hydrating Toner, L300 Intensive Moisturizing Face Cream och L300 Nourishing /Restructuring Night Cream dagligen i 30 kalla dagar i november-december.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: