Sök
Test - L300 antiperspirant deodorant for men

Test - L300 antiperspirant deodorant for men

Alldeles för dominant doft

2010-11-10

Antiperspirant roll-on for men är en deodorant som fyller sin funktion för en billig penning, men som olyckligtvis doftar för mycket.

L300DeoforMen-betygVad säger förpackningen?
L300 antiperspirant roll-on for men är en deodorant med påfallande låg prislapp som lockar potentiella konsumenter med ingredienser som utlovas vara extra skonsamma mot huden. Det är möjligt att denna deodorant är just det, men överlag är det också något som alla tillverkare påstår. Det finns dock en sak att beakta och det är att det i princip inte spelar någon roll vilka unika och magiska ingredienser som tillverkarna påstår att deras produkt innehåller, då de flesta deodoranter, liksom L300, sköter sitt jobb i vardagliga sammanhang - men vid fysiskt tungt arbete finns det ingen deodorant i världen som hindrar svetten från att trängas ut är porerna. Således vågar jag påstå att de flesta deodoranter är lika bra, alternativt lika dåliga.

Resultat och applicering
När man nått denna insikt måste man fråga sig själv vad det är som avgör ett köp av en viss deo. Det ena är naturligtvis, doften. En tilltalande, men diskret doft är ett stort plus i kanten. Utöver detta lockar givetvis en funktionell design på flaskan där mängden portioneras ut i lagom dos, utan att det blir kladdigt eller tvärtom, för torrt. Ser man till funktion, så uppfyller L300 antiperspirant roll-on for det man förväntar sig, men inte speciellt mycket mer. Flaskan i sig har ett billigt utseende, men en detalj som är värd att notera är den greppvänliga midjan på flaskan som gör att greppet kring den blir stadig och bra. Mängden deoderant som portioneras ut är också bra och den känns inte för kladdig eller för torr. Däremot reagerar jag en aning över den lite för skarpa doften. Tyvärr kan den lätt ta överhanden om man exempelvis har en annan parfym på sig och detta är lite synd och jag hade gärna sett att L300 var lite mer anonym i sitt framträdande.

Slutsats
Jag tror personligen att denna deodorant från L300 lämpar sig utmärkt efter ett träningspass där vikten att bli fräschare snabbt är stark. Som en vardagsdeodorant lämpar den sig dock inte speciellt bra och i det fallet finns det bättre alternativ som inte doftar lika mycket. Helt klart dock är att denna produkt är prisvärd för det man får.


Så gjorde vi
Produkten är testad under en veckas tid i vardagliga sammanhang och betygsatt efter kriterierna förpackning, doft, applicering, resultat och prisvärde.

Snabbfakta
Hudtyp:
Alla hudtyper
Volym: 60 ml
Cirkapris: 33 kronor