Sök
Test - L300 Anti-age

Test - L300 Anti-age

För mogen och torr hud

2012-02-29

Hudvårdsserien L300 Anti-age for extra dry skin är som namnet låter anpassad för mogen och torr hud. Smartson testar dag- och ögonkrämen.

Modell Betyg Pris Kommentar
L300 Anti-wrinkle & rejuvenating day cream 16/25 160 Återfuktar bra
L300 Anti-wrinkle & rejuvenating eye cream 19/25 150 Dryg

Så gjorde vi

Både dag- och ögonkräm har använts under två månader och applicerats på väl rengjord hy. Produkterna har bedömts utifrån förpackning, applicering, kvalitet, resultat samt prisvärde. Maxbetyg är 25.

L300_grupp

L300 Anti-age finns i två serier, en för normal till torr hud och en för extra torr hud.
I serierna ingår dag-, natt- samt ögonkräm. Vi testar Anti-wrinkle & rejuvenating day cream och Anti-wrinkle & rejuvenating eye cream ur serien Anti-age for extra dry skin (röd serie). Den vänder sig till personer över 30 år och är speciellt utvecklad för att motverka och reducera hudens ålderstecken som fina linjer, torrhetsrynkor och förlorad spänst. 

 

L300-dag_betyg
L300 Anti-wrinkle & rejuvenating day cream
Plastflaskan är kanske inte den tjusigaste att ha i badrumshyllan men det smala formatet och materialet gör den praktisk att ta med i necessären på exempelvis resan. Plus för pumpfunktion som gör det hygiensikt vid applicering då inga fingrar behöver stoppas ner i en burk. För att täcka hela ansiktet med dagkräm är två pumptryck nödvändigt vilket inte gör den särskilt dryg.

L300_dagkrämKrämen har en tjock och krämig konsistens som smidigt appliceras in i huden. Däremot dröjer sig en fet beläggning kvar. Därför är det bra att avvakta med dagmakeupen en stund efter applicering. Produkten är fri från parabener och mineraloljor vilket är ett riktigt stort plus. Den är även oparfymerad och passar personer med känslig hy men det gör också att den är lite tråkig att applicera då ingen härliga doftupplevelse uppstår.

 Huden blir definitivt återfuktad men dagkrämen lämpar sig bäst för den med riktigt torr hud. Efter en tids användning upplevs tyvärr porerna lite igentäppta och har du lätt att få kvisslor är produkten inget för dig. Huruvida krämen slätar ut fina linjer är svårbedömt då inget märkbart resultat visar sig under testperioden. Förpackningen rymmer 50 millimeter och kostar 160 kronor vilket gör den prisvärd.

Produktfakta
L300 Anti-wrinkle & rejuvenating day cream ska motverka uppkomsten av fina linjer och hjälpa den extra torra och mogna huden att återfå sin elasticitet och lyster. Krämen innehåller hyaluronsyra och peptid som förebygger hudens åldrande och hjälper dess egen produktion av collagen. Antioxidanten vitamin E och vårdande ämnen som redan finns naturligt i huden ska effektivt ge fukt och skydd åt huden. Appliceras på rengjord hy på morgonen. Oparfymerad och fri från parabener och mineraloljor. Innehåller 50 millimeter och har ett cirkapris på 160 kronor. Säljs på apotek.


L300_ögon_betyg
L300 Anti-wrinkle & rejuvenating eye cream
Även denna lilla pumpflaska i plast är smidig att ta med i necessären. Ett pumptryck ger nästan för stor mängd och det räcker gott och väl till applicering av båda ögonpartierna. Plus för att krämen är dryg. Ett tips är att försiktigt klappa in ögonkrämen på huden runt ögat istället för att massera in den. För att undvika att krämen vandrar in i ögat bör den inte appliceras alltför nära utan ska lätt klappas in vid kindbenet (ögongloben) upp mot ögonbrynet.

L300-ögonkrämÖgonkrämen har en tjock konsistens och en långsam absorbering vilket gör att den är främst lämplig att använda kvällstid när det finns tid för krämen att gå in i huden. Appliceras den på morgonen och du använder en foundation i puderform eller solpuder så kan det lätt bildas samlingar av sminket på de applicerade partierna. Produkten är, likt ansiktskrämen, fri från parfym, parabener och mineraloljor vilket är bra.

Även denna produkt är svårbedömd när det kommer till den utlovade effekten av reducering av fina linjer. Ögonkrämen återfuktar dock bra och ger ett klart godkänt resultat. Priset på 150 kronor är skäligt och i kombination med ett bra resultat gör det ögonkrämen prisvärd.

Produktfakta
L300 Anti-wrinkle & rejuvenating eye cream ska släta ut fina linjer och vårda den känsliga huden runt ögonen. Innehåller hyaluronsyra och peptider som ska samverka med naturliga antioxidanter, sheasmör och avokadoolja för att ge huden fukt, skydd och förnyad elasticitet.
Appliceras varsamt under ögat morgon och/eller kväll. Oparfymerad samt fri från parabener och mineraloljor. Innehåller 15 millimeter och har ett cirkapris på 150 kronor. Säljs på apotek.

Läs mer på www.l300.se.