Sök
Test - L300 anti-age 50ml - L300 Soothing eye cream 15ml

Test - L300 anti-age 50ml - L300 Soothing eye cream 15ml

L300 räddar vinteransiktet

2010-12-02

L300 anti-age hudkräm passar perfekt för vinterkinderna i den svenska kylan. Resultatet blir väldigt bra.

l300-aa-bet

Att hitta en dagkräm anpassad för torr hud är ungefär lika lätt som att hitta en nål i en höstack. Det finns en uppsjö av märken och sorter som alla lovar lika men håller olika. L300 Anti-agekräm för extra torr hud håller dock vad den lovar. Redan efter första appliceringen känns huden mjuk och smidig.

l300-aa-1
Med hjälp av en lerdoftande dagkräm lovar L300 att släta ut finare linjer och göra huden mjukare.  För bästa effekt kompletterades testet, enligt rekommendation, med en ögonkräm. Produkterna kom som en skänk från ovan i det kalla vintervädret, som är en riktig ansiktsplåga. Torra t-zoner och svidande kinder har mött sin överman. Krämen som innehåller naturligt vårdande ämnen, sådana vi själva producerar, håller i vått och torrt.

Applicering
Krämen är tunn och lätt att massera in. Den absorberas snabbt upp av huden som genast känns mjuk och naturligt fuktig. Det sticker lite lätt på de torra partierna i ansiktet direkt efter appliceringen men känslan försvinner lika fort som krämen sjunker in. 

Den lilla pumpflaskan med dagkräm, som innehåller 50 ml, lär räcka länge då det räcker med endast 1-2 tryck för en dags förbrukning.

Doft
Dagkrämen har en doft av lera som inte är särskilt behaglig att lukta på. Den är dock ganska mild och försvinner då krämen sjunkit in i huden.

Förpackning
Dagkrämen levereras i en liten vit pumpflaska med etikett i rosa nyanser och silvrig text. Den är liten och behändig, lätt att gömma i väskan. Utseendet är helt okej men inget som skriker lyxkänsla.
Ögonkrämen kommer i en liten tub som går i en ljusare rosa nyans och ser lite snyggare ut i badrumsskåpet.

Resultat
Efter en veckas test är ansiktet mjukt och smidigt trots vinterkylans hårda prövningar. Redan dag ett gav krämen ett bra resultat. Det är dock svårt att avgöra om ögonkrämen haft någon effekt på den korta prövotiden. De fina linjer som fanns vid testets början ser precis likadana ut. Men det är absolut värt att försöka sig på en längre testperiod då bägge krämerna är värda sin vikt i guld för den mjukgörande effekten.

Så gjorde vi
En dagkräm och en ögonkräm har applicerats på noggrant rengjort ansikte varje morgon under en veckas tid.

* Produkternas fulla benämning är; L300 Anti-age extra dry skin, anti-wrinkle and rejuvenating day cream, 50ml, L300 For dry skin, hydration and soothing eye cream, 15ml
Priset är för ett paket med båda produkterna.