Sök
Test - Klinta Body Butter

Test - Klinta Body Butter

Sov gott med lugnande lavendel

2011-02-04

Klinta har släppt en ny body butter som är paraben- och petroleum fri. Fylld med nyttigheter som vitamin E, morotsolja och kakaosmör gör den huden både mjuk och återfuktad.

Klinta Boddy Butter
Lavendel för avslappning och god sömn
Klinta har tillverkat massageljus och hudvårdsprodukter sedan 1982 och har nu släppt en body butter med eteriska oljor som kommer i fyra dofter; mango, jasmin, lavendel och ros. Produkterna  innehåller eteriska oljor med specifika egenskaper. Lavendel sägs vara både bakteriedödande och avslappnande och har du sömnsvårigheter kan du dra nytta av att smörja in dig med krämen innan läggdags.
Förutom de avslappnande egenskaperna är krämen till 99 procent naturlig och innehåller inga parabener, samtidigt som den är peteroleumfri. Kakaosmör och sheasmör ska återfukta huden samtidigt som vitamin E uppges främja läkning och ytterligare mjukgöra torr hy. Krämen kan användas på både händer, kropp och ansikte.

Så bra är produkten
Här kan man inte missa att produkten innehåller eteriska oljor. Doften av lavendel rusar fram som en ångvält när man öppnar förpackningen, på ett bra sätt. Det låter kanske märkligt att den här starka doften inte ger huvudvärk, men krämen känns snarare fräsch och det blir lättare att andas. För den som är väldigt känslig vill jag dock inte rekommendera krämen till ansiktet då de eteriska oljorna kan vara irriterande för känsliga områden, exempelvis runt ögonen.

Återfuktad och fräsch
Krämen från Klinta är en mycket bra investering eftersom den fungerar lika bra till hela kroppen, även händer och fötter. Efter applicering känns huden otroligt återfuktad på ett lite ovanligt sätt. Huden känns blöt men ändå inte klibbig som den ofta gör av tunga krämer. De eteriska oljorna gör sitt jobb och du känner dig fräsch och mycket avslappnad. Dock rekommenderas inte produkten om du är överkänslig för lavendel.

Så gjorde vi
Klinta body butter med lavendel i tub har testats på hela kroppen samt ansiktet under en veckas tid. Därefter har förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde bedömts. Maxbetyg är 25 poäng.