Sök
Test - I+M Hydroperformance day cream

Test - I+M Hydroperformance day cream

Vitaliserande granatäpple för naturlig lyster

2010-11-12

En dagkräm fylld med antioxidanter, aloe vera och hyaluronsyra i samverkan för att skydda huden mot fria radikaler och ge huden naturlig lyster.

imHPdaycream-bet

Om produkten
I+m Naturkosmetik Hydro-Performance Day Creme Aloe Vera Pomegranate är en dagcreme för normal eller torr hud och består av ekologiska produkter till minst 95 procent. Antioxidanter från granatäpple ger ett effektivt skydd mot fria radikaler samtidigt som kombinationen med aloe vera juice, växtbaserad hyaluronsyra och E-vitamin återfuktar huden intensivt och gör huden mjuk och elastisk.

imHPdaycream-1
Hygienisk förpackning
I+m Naturkosmetik fortsätter med sina minimalistiska förpackningar även i Hydro-Performance serien och krämen är förpackad i en ganska enkel vit plastbehållare med pump vilket hjälper till att hålla antioxidanterna stabila, då dessa bryts ner i solljus. Texten är främst på tyska men svensk innehållsförteckning finns på baksidan av produkten. På hemsidan http://www.im-natur.se finns även kompletta innehållsförteckningar på svenska för alla av i+m:s produkter.

Eteriska oljor
Den här ansiktskrämen innehåller eteriska oljor från bland annat apelsin vilket gör att den inte lämpar sig för dem med känslig hud och allergier. Vid applicering blir detta problem mer uppenbart då doften av mandel och apelsin är ganska påträngande och inte försvinner. Konsistensen av produkten är lätt och fluffig och sjunker snabbt in i huden för att lämna en fräsch yta för makeup. Att döma av innehållsförteckningen bör den här produkten inte innebära några direkta problem även för dem med normal/kombinationshud. Mjölksyran i krämen är dock placerad nästan längst ner på innehållsförteckningen och bidrar säkerligen inte med tillräcklig exfoliering. Den växtbaserande sammansättningen i dagkrämen är liksom alla andra i+m produkter 100% veganvänliga.

imHPdaycream-

Resultat
Konsistensen och appliceringen av produkten är fantastisk och krämen återfuktar väldigt bra utan att täppa till porer. Trots detta inser jag efter att ha provat Hydro-Performance Day Creme att de eteriska oljorna är väldigt överväldigande och kan ge huvudvärk. Jag märker heller inte av någon naturlig lyster som utlovas men huden blir jämn och ett bra underlag för makeup. Det jag mest uppskattar är förpackningen som är enkelt utformad och försedd med en pump. Pumpen är av vakuumkonstruktion och pressar upp produkten utan att luft kommer in i behållaren. Bra jobbat i+m! Förpackningen är lätt, hygienisk och resvänlig. Tyvärr innehåller inte den här produkten någon solskyddsfaktor, vilket är ett måste för alla dagkrämer, detta och den starka doften drar tyvärr ner betyget för en annars bra och ekologisk hudkräm.

Fakta
För normal eller torr hud
Volym: 30 ml
Cirkapris: 170 kronor