Sök
Test - Hype by Mood styling powder

Test - Hype by Mood styling powder

Test - Hype by Mood styling powder

2011-01-19

Fest och glamour kräver sin tid framför spegeln för att fixa den perfekta festfrisyren. Hype by mood är en hårspray för de som gillar att färga och styla håret och därför kräver lite mer stadga och skydd mot slitage.

HypeByMood-SP-betyg

 

80-talet känns långt borta
Många kanske förknippar varumärket Hype by mood med hempermanent från 80-talet. Men nu är de tillbaka med nya fräscha produkter. De nya produkterna är framtagna för de som ofta färgar och stylar håret vilket i sin tur kan leda till livlöst och slitet hår. Produkterna från Hype innehåller därför färgbevarande solrosextrakt och veteprotein som enligt uppgift återfuktar och skyddar håret mot slitage från både sol och värme, samtidigt som glans och färg bevaras.

Fräscht hår med puder
Styling Powder används med fördel för att matta ner fet hårbotten och ge håret en ny och fräsch känsla när man inte har tvättat håret. Resultatet blir en nermattad effekt med ganska sträv känsla. Produkten appliceras lätt med sprayburken men spridningen av pulvret kan orsaka problem för känsliga, då produkten distribueras ganska intensivt och med en stark doft. Doften försvinner efter ett tag men för dem som är allergiska kan det ändå ställa till problem. Även en lätt kylande och pirrande känsla uppstår i hårbotten under en ganska lång tid efter applicering vilket kan upplevas som obehagligt. Stadgan och hållbarheten i produkten är ganska svag och på Hypes egna skala mellan 1-9 så ligger Styling Powder på 3. Det här kommer alltså inte att trotsa elementen eller hålla en heldag om du har otvättat hår, då det inte är ett torrschampo. Produkten är dock väldigt bra för att få en lite "smutsigare" look när man har helt nytvättat hår så att man kan göra håruppsättningar och styla då håret är mer svårarbetat. För de med lockigt hår kan den här produkten hjälpa till att få ett lyft vid rötterna så att lockarna får mer volym och stadga. Även för de med väldigt fint och tunt hår kan den här produkten användas som volymhöjare och trots upprepad applicering lämnas inga avlagringar kvar i hårbotten. Den nermattande effekten kan vara ett problem för de med varma hårfärger då produkten ger en lite askig hårbotten, vilket kan ge illuisonen av grått hår

Slutsats
Produkten ger ett matt och strävt resultat med minimal stadga som lämpar sig för dem med normalt till tunt hår. De med tjockt och tungt hår kommer inte att få ut någon stadga  av den här produkten men kan använda sig av den för den nermattande effekten. Styling Powder kommer i en 150 ml sprayburk som är lättillgänglig att köpa och håller länge. De med torr och känslig hårbotten kan få problem med den här typen av sprayprodukt och bör därför söka sig till mildare och parfymfria alternativ. För de som gillar glans och stadga är det här heller inget alternativt men för dé som gillar en matt, sträv rock'n'roll effekt kan det här vara ett alternativ.

Så gjorde vi
Vi testade Hype by mood Styling Powder. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.