Sök
Test - Hth Nourishing

Test - Hth Nourishing

Omega – för både kropp och själ

2012-02-20

Så här års kan vi alla behöva dra ett extra lager hudlotion över ben och armar. Smartsons Emma-Klara Wächter testar Hth Nourishing med vitamin E och omega 3 och 6.

Hth_betyg

Omega 3 och 6, är det inte sådant man äter för att bli smartare? Och finns inte det i fisk, speciellt lax? Ska det verkligen finnas i en hudlotion och vad gör det för nytta? Vitamin E ska vara bra för hyn men omega 3 och 6?

Hth NourishingFet och skyddande
Lotionen är mjölkig och krämig men känns ändå dryg. Den tjocka krämen är välgörande för torra ben om man jämför med tunnare mer lättflytande krämer. Den går inte in huden helt och hållet utan en tunn hinna sitter kvar på ytan vilket ger en fet känsla men det är inget som kladdar på kläder. Snarare är det detta som gör att huden känns len och skyddad mot vinterkyla.

Från aprikos till vitt te
Lotionen kommer i fyra utföranden med olika dofter; Vitamin C & Apricot, Vitamin B5 & White Tea, Vitamin E & Omega 3/6 och Vitamin B5 & Evening Primrose. Doften på Vitamin E & Omega, som vi testar, påminner om aloe vera och är svagt tvålaktig. Doften är mild vilket gör att den går bra att använda även om du använder parfym. Däremot finns det andra dofter i serien som är starka nog att ha som enda doftkälla.

Så, hur var det nu med omega 3 och 6?
Flera märken använder omega-oljan som ingrediens i sina lotioner för just torr hy så det är visst inte bara hjärnan som mår bra av oljan utan hela din kropp kan ha glädje av den. Med Hths lotion märker man skillnad redan efter första användningen och benen känns mindre torra. En bra och prisvärd lotion som kan rekommenderas.

Så gjorde vi
Hudlotion har dagligen testats i samband med dusch under en veckas tid. Produkten är bedömd utifrån förpackning, kvalitet/konsistens, applicering, resultat och prisvärde.

Produktfakta
Hth Vitamin E & Omega 3/6 body lotion innehåller antioxidanten E-vitamin och  vegetabiliska oljor av Omega 3 och 6. Hth Nourishing finns tillgänglig i välsorterade dagligvaruhandlar från och med vecka 6, 2012. Cirka pris: 42-49 kr för 200 ml.