Sök
Test - Heyland and Whittle - Rose Body wash, Lotion

Test - Heyland and Whittle - Rose Body wash, Lotion

En tjusig, tunnflytande känsla av lyx

2011-02-08

Heyland & Whittles Fine Body Wash och Lotion ger med en klassiskt tilltalande förpackning, lättaplicerad konsistens och traditionella dofter en känsla av brittisk kvalitet och stilkänsla. Deras mer nytänkande doftkombinationer kräver dock att man tänker till om det verkligen skulle passa tillsammans med ens personliga dofter.

HeyWhitt-betyg

Ibland vill man kosta på sig något fint. Något som ser sådär inbjudande ut i badrumsskåpet. I detta syfte passar det brittiska doft- och tvålmärket Heyland och Whittle utmärkt - flaskorna och etiketten signalerar kvalitet och klass på ett mycket inbjudande sätt. Klassiska dofter som Neroli & Rose  (testad body wash) för en ännu ett steg närmare känslan av ett litet bed & breakfast på den engelska landsbygden. Denna body wash luktar gott, är dryg och löddrar lyxigt sparsmakat.

Att man i en body lotion valt att experimentera med nytänkande kombinationer som kokos, vanilj och svartpeppar kan vid en första anblick kännas roligt och intressant, men är inte särskilt trevligt i praktiken. Undertonen av peppar i kombination med vanilj och kokos blir lite märklig på huden framåt dagen, man luktar mer gummi än engelsk ros. I konsistensen är lotionen lättflytande och smälter snabbt och lätt in i huden, men överlag ger båda produkterna mer doft än långsiktig fukt, och passar därför bättre under varmare årstider än kalla perioder då torr hud behöver mer djupgående fukt.

Så gjorde vi
Vi testade brittiska doft- och tvålmärket Heyland & Whittles Fine Body Wash i Neroli & Rose och följde upp med deras Fine Body Lotion Coconut Vanilla & Blackpepper under två veckor.