Sök
Test - Hårborttagning

Test - Hårborttagning

Veet får både ris och ros

2010-04-27

Varmare väder betyder lättare kläder och snart är det dags att visa upp spirorna. Den vanligaste metoden för att ta bort hår på benen är att raka dem men det kommer hela tiden nya produkter som utmanar den klassiska hyveln. Veet har fyra nyheter i sitt sortiment och Smartson har provat dem.

Modell Betyg Pris Kommentar
Spray On 23 95 Fram med kjolen
Hårborttagningskräm 20 90 Enkel och effektiv
In Shower 15 95 Håller inte vad den lovar
Vax Strips 11 90 Aj, aj, aj

Sammanfattning

Tre av fyra produkter är krämer som appliceras på olika sätt, en av dessa uppges vara vattenavvisande. Med i testet finns även vaxremsor som bara rekommenderas att använda på ben. Gemensamt för produkterna är att de ingår i serien Suprem’Essence och innehåller essentiella oljor.

Så gjorde vi

Produkterna är testade för hårborttagning på ben. Tillverkarens anvisningar om applicering och verkningstid har följts och varje produkt har testats två gånger. Produkterna är betygsatta efter kriterierna konsistens, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyget är 25 poäng.

Spray On - Fram med kjolenbetyg

Användningsområde: Ben, armhålor och bikinilinje.
Verkningstid: 3-6 minuter
Volym: 150 ml

Spray onOmdöme: En variant av kräm som sprayas på huden. Produkten bör helst användas i badrummet eftersom det kan stänka lite under sprayning. När den väl är applicerad blir konsistensen skumaktig och medlet sitter på plats. Det går bra att röra sig fritt medan krämen gör sin verkan och det räcker med tre minuter. Krämen är vit så det är lätt att se var man har sprayat. Den går lätt att ta bort med tillhörande spatel och benen blir hårfria och lena. Jämfört med övriga produkter i serien är denna metod mest prisvärd eftersom den är snabb, enkel och förväntas räcka länge.
Cirkapris: 95 kronor

Hårborttagningskräm - Enkel och effektivbetyg

Användningsområde: Ben, armhålor och bikinilinje.
Verkningstid: 3-6 minuter
Volym: 180 ml

Veet krämOmdöme: En okomplicerad metod som innebär att krämen appliceras på benen med en medföljande spatel och verkar i tre minuter. Krämen har en stark doft men alla hårstrån följer snällt med närprodukten avlägsnas. Förpackningen får ett lite sämre betyg, den påminner om en lång tandkrämstub till formen och är inte så greppvänlig. Produkten ger störst mängd hårborttagningskräm för pengarna.
Cirkapris: 90 kronor

In Shower- Håller inte vad den lovarbetyg

Användningsområde: Ben, armhålor och bikinilinje.
Verkningstid: 3-6 minuter
Volym: 135 ml

In ShowerOmdöme: Enligt tillverkaren ska det gå att duscha med krämen på kroppen utan att den rinner av. Gissningsvis är tanken med metoden att det ska vara tidssparande. Det går smidigt och lätt att applicera krämen med medföljande svamp men sedan blir det knepigt. I anvisningarna står att man ”ska undvika att skölja de områden där krämen har applicerats”. Hur ställer man sig i duschen utan att skölja benen? Efter att ha undvikit det mesta vattenflödet och låtit klockan ticka på i fem minuter, avlägsnas krämen med svampen. Ungefär hälften av hårstråna följer med, ett dåligt resultat. Däremot fungerar krämen bra när den används utanför duschen och får ett plus för enkel svampapplicering. Samma svamp blir lite gulaktig efter några användningar och känns därför mindre hygienisk.
Cirkapris: 95 kronor

Vax Strips - Aj, aj, ajbetyg

Användningsområde: Ben
Verkningstid: Ingen
Volym: 18 vaxremsor, 4 våtservetter.

Vax StripesOmdöme: Vaxet har en frisk doft men resultatet blir uselt. Remsorna värms mellan händerna och gnids på benen i hårstrånas riktning. Sedan är det bara att ta ett djupt andetag och dra bort det hela. Här blir man inte fin trots att man lider pin. Endast en liten mängd hår följer med när remsorna under kvid dras bort. Huden blir rödprickig efteråt och kliar, även efter användning av medföljande våtservetter. Dagen efter är huden fortfarande rödprickig. Tillverkaren rekommenderar att remsorna ska återanvändas, det kan bli lite kladdigt men servetterna är till bra hjälp.
Cirkapris: 90 kronor