Sök
Test - Gatsby Moving Rubber

Test - Gatsby Moving Rubber

Japanskt gummi fixar frisyren

2011-06-15

Det japanska hårvaxet Gatsby hyllas på nätet. Med ny teknologi och revolutionerande ingredienser ska detta vax tydligen skilja sig från mängden. Nu finns det även att köpa i Sverige men hur bra fungerar egentligen Gatsby Moving Rubber?

Test_-_Gatsby_Moving_RubberGatsby - Air rise

När jag var tolv år gammal och skulle gå på disko i skolan använde jag en halv sprayflaska Björn Axén Rock Hard. Frisyren blev stenhård och jag kunde ha på mig toppluva utan att ett enda hårstrå ändrade riktning. Mycket har hänt sedan dess som tur är, både med min frisyr och med hårprodukterna. Daxvax, Fudge, Lanza och D:fi är bara några av vaxen jag har kladdat mig igenom, och sällan har jag klarat mig med en produkt i taget. Det var därför med viss skepsis jag testade Gatsby Moving Rubber.

Vänder sig till ungdomar
Gatsby Moving Rubber kommer i en modern och ungdomlig förpackning. Burkarna har olika färg beroende på vaxets hårdhet och vilket hår det är lämpat för. Att döma av förpackningen är det ingen lyxprodukt – det känns snarare som att målgruppen är tonåringar trots det relativt höga priset på 180 kronor. Den barnsliga doften av syntetiskt gröna äpplen är inget som stör eftersom den är lagom diskret.

Kladdfritt och hållbart
Den speciella ingrediensen ”moving rubber” gör faktiskt skäl för namnet. När vaxet appliceras känns det som att små tunna gummitrådar bildas och håller frisyren på plats. Det kladdar inte i händerna eller i håret och frisyren blir lätt och luftig. Min tidigare erfarenhet av milda och lätta produkter har varit ganska negativ, då effekten försvunnit halva dagen och frisyren kapitulerat lagom till lunch. Annat är det med Gatsby-vaxet, som håller håret på plats långt in på kvällen utan att frisyren ser för hårt stylad ut. Det blir även pluspoäng för drygheten, eftersom det räcker med en mycket liten mängd för min annars ganska svårtämjda kalufs.

Gatspy kladdigt

Slutsats
Gatsby Moving Rubber är ett effektivt hårvax som håller frisyren på plats hela dagen. Det ger en naturlig look och håret känns luftigt och fräscht. 180 kronor för en burk med 80 gram är ganska mycket, men den är ändå hyfsat prisvärd tack vare drygheten.