Sök
Test - Eco kid licebomb

Test - Eco kid licebomb

Hur bekämpar du lössen?

2010-10-07

Skolorna har nu börjat på allvar och har du otur dröjer det inte lång tid innan höstens första lössvåg drabbar barnen. Ett av de effektivaste medlen mot löss är dock ekologiskt – En lagom dos grönt har testat Licebomb.

 Australiensiska märket Eco.kid har lanserat Licebomb som innehåller växtoljor som doftar gott i våra näsor men gräsligt för lössen. Oljorna kväver lössen och skyddar samtidigt hårbotten från nya löss eller lusägg. Du masserar barnets hårbotten med oljan, väntar tjugo minuter, kammar sen barnets hår noga och fångar då alla löss som försöker fly. Sen sköljer du håret med varmt vatten och schamponerar för att få bort oljeresterna. Det är enkelt och det funkar faktiskt utmärkt.

Invändning mot förpackningen 
EcoEnda invändningen vi har är storleken på förpackningarna. Vore det inte smartare att göra dubbelt så stora förpackningar eftersom man behöver det och att det därmed krävs färre transporter? På plussidan är det faktum att Eco.kids produkter varken innehåller sulfater, silikoner, parabener, konstiga tillsatser eller parfymer. Eftersom samtliga produkter Eco.kids serie innehåller eteriska oljor kan man använda dem i förebyggande syfte (utan att lössen blir resistenta). Genom att tvätta barnens hår regelbundet med de här produkterna i förebyggande syfte undvek vi löss hela förra hösten och vi har ingen anledning att ändra strategi i år. Pris: 215 kr/st (60 ml) hos Moduline.

Hos välsorterade frisörer kan man också hitta ett paket kallat Eco.kid Lice Bomb Combo Pack (se bilden till höger) och som innehåller både Lice Bomb, ett förebyggande schampoo, en conditioner och en luskam. Pris: 570 kr för Lice Bomb Combo Pack hos Moduline.

Testet är genomfört i samarbete med www.enlagomdosgront.se