Sök
Test - Dr Brandt Laser a-peel

Test - Dr Brandt Laser a-peel

Kemi på kinden

2012-03-30

Smartson testar Dr. Brandt Laser a-peel system som liknar en kemisk peeling med kapslade alfahydroxisyror (AHA). Ordet kemisk kan låta avskräckande men produkten ger tydliga resultat.

BrandtLaser-a-peel_betyg
En kemisk peeling innehåller syror (AHA och PHA) som löser upp döda hudceller och nya kan stimuleras. Peeling som innehåller korn av något slag kallas mekanisk och rispar huden. För personer med känslig hy eller akneproblem är en kemisk peeling att föredra då du inte behöver riva upp ansiktet. Med en kemisk peeling ska huden både förbättras och föryngras men det finns de som menar att den åldras i förtid när man använder denna typ av behandling. Hur som helst har vi testat dr. Brandt Laser a-peel system med stor nyfikenhet.

I två steg
Dr. Brandt Laser a-peel är ett lättanvänt 2-stegssystem med kort behandlingstid men med hög prislapp. Hela 825 kronor kostar produkten vilket kan vara svårmotiverat vid köp men den är relativt dryg. För bästa resultat krävs användning en gång i veckan i 6-8 veckor, så det gäller att ha tålamod. Flaskan har en genomtänkt konstruktion och består av två delar, själva peelingen och en eftervårdskräm. Det framgår tydligt vilken del av flaskan som ska användas till vad genom siffernumrering.

Innan applicering är det viktigt att huden är väl rengjord. Peeling solution (1) pumpas ut på en bomullsrondell och lösningen stryks sedan ut jämnt över ansiktet. Det är väldigt viktigt att man undviker partierna runt ögonen och munnen. Detta kan vara lite svårt ibland då bomullsrondellen är en aning klumpig att applicera med. Lösningen ska verka i fem minuter och sedan är det bara att noggrant skölja ansiktet i ljummet vatten och torka det försiktigt med en ren handduk. I sista steget appliceras soothing gel (2) med hjälp av fingrarna. Det är en kräm som ska lugna huden efter peelingen. Om det känns nödvändigt går det bra att applicera sin vanliga ansiktskräm över den.

BrandtLaser-a-peel
Sticker och kliar
Första gångerna man använder peelingen upplevs inte något obehag. När produkten däremot har använts i drygt en månad börjar den ge en stickande och kliande känsla under verkningstiden. Detta gör att man ofta tittar på klockan och önskar att tiden ska gå snabbare så att man kan skölja bort lösningen. I samma veva som peelingen är bortsköljd försvinner också stickandet och kliandet. Den något tunna eftervårdskrämen, soothing gel, är lättapplicerad och lugnar huden på ett bra sätt.

Hur blir huden?
Det är ingen tvekan om att produkten ger synbart resultat. Det visar sig framförallt dagen efter behandling. Huden får fin lyster, mindre blemmor och kvisslor försvinner. Efter några dagar återkommer dock hudens skavanker till viss del. Används produkten i 6-8 veckor blir huden klart förbättrad i det stora hela. Den höga prislappen kan nog få många att tveka vid eventuellt köp men i jämförelse till vad en kemisk peeling kostar på salong är priset förhållandevis överkomligt.

Att tänka på
Huden blir mer känslig för UV-strålar om man använder AHA-produkter och man bör därför vara extra försiktig i solen. Tillverkaren rekommenderar användning av solskydd och att man inte vistas i direkt solljus medan produkten används och i en vecka efter avslutad behandling. Tänk också på att produkter med AHA-syror inte passar alla, PHA-syror är mildare och kan vara ett alternativ för de med känslig hud. Om du är osäker rådgör med en hudterapeut först.

Så gjorde vi
Peelingen har använts en gång i veckan under två månader på en hudtyp som lätt blir oren och får kvisslor. Produkten har applicerats på väl rengjort ansikte. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Om produkten
Dr. Brandt Laser a-peel system innehåller kapslade alfahydroxisyror (AHA). Den ska avlägsna döda hudceller på hudens yta, krympa porer, förbättra hudens elasticitet och textur. Passar alla hudtyper. Cirkapris är 825 kr. Förpackningen innehåller 50 ml peeling solution och 30 ml soothing gel. Produkten köps bland annat på Åhléns, Nelly.com, Eleven.se, Accessora.se, NK.

Läs mer på: http://www.drbrandtskincare.com