Sök
Test - dr. Brandt Dark circles away

Test - dr. Brandt Dark circles away

Dyr doktor

2011-11-30

Kändisdermatologen Dr. Fredric Brandt lanserar en ögonkräm som ska ge ett piggare intryck av ögonen och reducera mörka ringar. Läs Smartsons test av dr. Brandt Dark circles away.

Dr.brandt_betyg

Dark circles away är ett ögonserum som ska verka omedelbart mot intrycket av trötta ögon och reducera mörka ringar, rynkor och påsar under ögonen. Produkten ska ge rejäl boost till hudens kollagennivå och stärka den tunna och känsliga huden under ögonen. Produkten har ett högt pris vilket gör att man förväntar sig ett riktigt bra resultat. 

dr. Brandt Dark circles awayStor och opraktisk förpackning
Förpackningen är förhållandevis stor för att vara en ögonkräm. Längst upp sitter en liten kula som påminner om en deodorant fast i miniformat. Det är alltid bra när applikatorn är utformad så att man inte behöver kladda med fingrarna vilket kan vara ohygieniskt. Genom att trycka kulan mot huden kommer en mängd ut och därefter är det bara att rulla kulan varsamt över partiet under ögonen. Problemet med denna applikator är att när man trycker ut ögonkräm så kommer det ut alldeles för stor mängd. Det är svårt att hitta rätt kraft i trycket. Detta gör att det blir mycket svinn och man får ta till fingrarna för att ta bort överflödet. Detta är inte särskilt ekonomiskt med tanke på det höga priset.

Funkar den?
Ögonkrämen har en kladdig konsistens vilket kan vara bra att tänka på om du ska använda makeup efteråt. Om du sveper en borste med solpuder eller rouge över ansiktet är det lätthänt att det fastnar lite extra på det partiet som ögonkrämen har applicerats på. Dessutom är doften väldigt märklig och inte särskilt god. Men resultatet visar sig efter vår testperiod på fem veckor och det syns att huden under ögonen har blivit ljusare. Så för den som har problem med mörka ringar under ögonen så rekommenderas ögonkrämen. Det höga priset och den något osmidiga applikatorn drar ner produktens slutbetyg.

dr. Brandt Dark circles away_före_efter
  Före                                                                     Efter


Så gjorde vi
Ögonkrämen har använts under fem veckor och applicerats på rengjord hy. Därefter bedömdes produkten utifrån förpackning, applicering, kvalitet, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Om produkten
Innehåller: Plantextrakt, aminosyror och hyaluronsyra.
Användning: Ögonkrämen ska används efter rengöring både morgon och kväll och kan användas ensam eller tillsammans med sin vanliga ögonkräm.
Funktion: Ska ljusa upp området under ögonen, stimulera mikrocirkulationen för att reducera mörka ringar, minska påsighet och svullnad, dränera vätskeansamlingar, öka kollagennivåerna samt verka återfuktande.
Mängd: 15 ml
Cirkapris: 600 kronor

www.drbrandtskincare.com
Inköpsställen: NK, Åhléns, Nelly.com, Eleven.se och Accessora.se.