Sök
Test - Cutrin Volumism

Test - Cutrin Volumism

Äntligen volym för skandinaviskt hår

2011-08-25

Grunden till volym och lyft läggs med ett bra volymgivande schampo och balsam. Smartson testar Cutrin Volumism, en serie som har utvecklats med tanke på skandinaviska kalufser.

Cutrin Volumism_betyg

För nordiska frisyrer
I höst lanserar finska Cutrin en ny hårvårdsserie – iSM. Kanske är Cutrin mesta känd för sina Bio+ produkter som är gjorda för hårbottenproblem. iSM-serien är speciellt framtagen för skandinaviskt hår och består av olika linjer beroende på hårtyp. För att göra det enkelt har Cutrin färgkodat de olika linjerna och Volumism, som passar för normalt och tunt hår, har gröna produktflaskor.

Cutrin Volumism_1

Björkdoft
Den stilrena, mörkgröna förpackningen anammar både skandinavisk designanda och för tankarna till nordisk natur. Doften är mild och behaglig, med en underton av björk. Björk är en av mina favoritdofter men den verkar inte användas så ofta längre i hår- och skönhetsprodukter. Därför är det extra roligt att Cutrin inspirerats av dofter på hemmaplan.

Schampoflaskans kork har en lagom stor öppning, vilket gör att man får en klick lika stor som en 1-krona i handen. Schampot löddrar inte speciellt mycket och man får bäst effekt om man tvättar håret två gånger i rad. Med balsamet räcker det med att ta lite i topparna för att håret ska kännas mjukt och återfuktat.

Cutrin Volumism_2

Volym helt enkelt
Efter tvättning får man inte den tunga känslan som många så kallade volymschampon kan ge. Istället blir håret glansigt, lätt och ledigt med mer volym. Eftersom schampo plus balsam i sig själva tillför så pass mycket volym, behöver man inte använda några volymhöjande produkter efteråt. Hårfönen fick också ta en välbehövlig paus. Om man är på språng vilket man ofta är på vardagsmorgnar, är Volumism en perfekt hårvårdsserie. Volym och glans på några minuter med doft av björk – dagen kan inte börja bättre.

Cutrin iSM säljs på välsorterade frisörsalonger över hela Sverige från och med september 2011.

Så gjorde vi
Schampo och balsam har använts dagligen i en månads tid.

Om produkten
Cutrin Volumism ska ge struktur och volym åt normalt och fint hår. Björksocker (xylitol) och mineraler från björkens blad- och savextrakt sägs stärka håret och återställa dess fuktbalans. Förpackningens gröna färg har inspirerats av björkblad. Enligt tillverkaren är de rengörande ämnena i schampot helt biologiskt nedbrytbara och produkterna innehåller inga färgämnen eller parabener.

Cirkapris: Volumism Schampoo 160 kronor kronor för 300 ml, Volumism conditioner 160 kronor för 200 ml.
Köpinfo: www.cutrin.se, 08-59073130