Sök
Test - Braun Silk-epil 7 Dual Epilator

Test - Braun Silk-epil 7 Dual Epilator

Släta ben i sommar

2011-04-19

Braun tar upp kampen mot håriga ben med sin Silk-épil 7 Dual Epilator. Sofie Viblom upplever både smärta och njutning under fyra veckor.

Braun Dual Betyg  
Så gjorde vi
Benen har epilerats en gång i veckan under fyra veckor. Jag peelade benen före användning. Epilatorn har använts i duschen ihop med Venus SatinCare rakgel. Epilatorn har, enligt rekommendation, förts långsamt över benen i en 90 graders vinkel. Vid andra användningen byttes rakbladet ut mot ett munstycke för känsliga områden. Detta för att se på skillnaden på resultatet med och utan rakblad.


Olidlig smärta
De första två sekundrarna man drar en epilator över smalbenet är smärtan nästintill olidlig, men efter det första draget känner man inte av den längre. Dual Epilator är en smidig liten epilator som med fördel går att använda i duschen. Man sköljer lätt av hår och rakgel under det rinnande vattnet. Epilatorn är utformad så att man får ett fast grepp om den. Det rörliga huvudet kan ändra vinkel i upp till 15 grader vilket gör att den följsam på benet.

Väldesignad epilator
Två extra munstycken för känsliga områden medföljer. Vid montering av dessa tas först rakbladet bort från huvudenheten.
På epilatorn sitter en liten lampa som gör det lätt att se om man missat något strå. Dessutom får den hela apparaten att se extra proffsig ut. Designen är perfekt. Praktiskt utformning och utförandet i grönt, vitt och glittrigt är snyggt. Batteriet håller i cirka 30 minuter, vilket är fullt tillräckligt för att man ska hinna bli färdig. När batteriet är på väg att ta slut tänds "varningslampan" vilket innebär att den nedre delen av epilatorn börjar lysa rött. Efter användning ska epilatorn plockas isär och de olika delarna sköljas samt torka. Lite pyssel men det är enkelt och tar ytterst lite tid.

Se men inte röra
Efter första testomgången fick jag härligt lena ben, totalt rödprickiga, men lena. De ilsket röda prickarna försvann på några timmar men benen fortsätter tyvärr ändå att se prickiga/knottriga ut. Redan efter ett par dagar började benen kännas stubbiga, precis som efter en rakning. Jag började då fundera på hur mycket rakbladet egentligen skötte av hårborttagningen. Andra omgången, en vecka senare, körde jag epilatorn utan rakblad och då blev, tyvärr, resultatet annorlunda. Benen fick en fin glans men om man drog handen längsmed dem så kände man en liten stubb. Jag provade då att dra epilatorn ytterligare ett par gånger men resultatet blev inte märkbart bättre. Självklart hade rakbladet åtgärdat detta men man vill ju trots allt dra bort stråna med roten då man använder en epilator.

Samma resultat fick jag under tredje och fjärde omgången. Dock vill jag påpeka att den lilla stubben förblev just stubb mellan omgångarna. Stråna blev tunnare, finare och växte alltmer långsamt. Dessutom såg benen lena och släta ut. Att visa sina bara ben hade alltså inte avslöjat denna nästintill osynliga stubb. Jag hade helt klart önskat 100 % lena och släta ben men jag är ändå rätt nöjd med resultatet.

Silk-epil 7 Dual Epilator 1

Fakta Braun Silk-épil 7 Dual Epilator
Produktnummer: 7891 WD Dual 
Typ: Epilator kombinerad med venus-rakblad
Close-Grip teknologi: Kan greppa så små som 0,5 mm korta strån.
Cirkapris: 1900 kr