Sök
Test - Braun Satin hair brush

Test - Braun Satin hair brush

Dyr teknik för håret

2010-01-20

Det har länge funnits jon-teknologi för hårprodukter med värme som i exempelvis hårtorkar vilket ska motverka det slitage som värme kan ha på håret. Nu har dock Braun tagit fram en hårborste med denna teknologi.

Modell Betyg Pris Kommentar
Braun Satin hair brush 16/25 500 Syns det någon skillnad?

Inledning

Olika borstar för olika hår
Det kan vara en lång process att hitta just den rätta borsten för håret. Allas hår är så olika både kvalitets- såväl som frisyrmässigt. Det är framför allt materialet i borstarna som påverkar hur håret beter sig, om det blir väldigt flygigt, tungt eller glansigt. Piggar av svinborst eller naturmaterial anses till exempel vara bra för att få glans i håret. Plastpiggar kan vara bra för tjockt hår som behöver lite hårdare tag men de kan samtidigt göra håret mera statiskt. Piggarna kan även vara av nylon, metall eller trä. Det beror också på hur tätt eller glest det är mellan piggarna.

Braunborsten som vi testar har hårda och relativt tjocka plastpiggar som sitter ganska glest. Den främsta finessen med borsten är dock att den släpper ut laddade partiklar från borstens mitt ut i håret vilket ska hjälpa till att ge ett glänsande mjukt hår.

Så gjorde vi

Braun Satin Hair Brush har testats under ett par månad vid olika tillfällen, både med IONTEC-funktionen aktiverad och utan. Borsten har främst använts i ett halvlångt skandinaviskt mellanbrunt hår. Därefter bedömdes kvalitet, användarvänlighet, resultat, design och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Om produkten
Braun Satin hair 2Braun Satin Hair brush bygger på Brauns IONTEC-teknologi. Genom ett knapptryck släpper borsten ut laddade partiklar från borstens mitt rakt ut i håret. Partiklarna ska reda ut skadade områden och minimera risigt och statiskt hår samtidigt som glansen och mjukheten sägs öka avsevärt. Borsten ska även minska motståndet mellan hårstråna, och ge samma effekt som balsam. Satin Hair Brush är den första Braun produkten med IONTEC-teknologi som inte värms upp, vilket innebär mindre slitage på håret. Borsten påstås ge samma mjuka och glansiga resultat på alla hårtyper oavsett tjockt, tunt, lockigt eller rakt.

Svårbedömt resultat
Borstens piggar känns ganska hårda mot hårbotten och i fint och tunt hår kommer piggarna omedelbart ner till huden vilket inte är skönt. Den tar lätt bort tovor ur håret även när IONTEC-knappen inte är intryckt. När knappen är intryckt väser det svagt från borsten emellanåt och då vet man att Satin Hair Brush släpper ut laddade partiklar i håret. Men hur mycket skillnad det gör för håret är svårbedömt. För blotta ögat är skillnaden hårfin. När vi enbart borstade ena sidan av huvudet var det är svårt att se på vilken sida borsten använts med IONTEC-knappen aktiverad i jämförelse med den sida där teknologin inte använts. Med tanke på detta så känns priset för Braun Satin Hair Brush högt. Det går minst lika bra att köpa en bra borste med piggar av naturmaterial för halva priset och så slipper man det läskiga väsandet. Borsten känns dock rejäl och greppvänlig och IONTEC-knappen är lätt att slå på och av.

Kvalitet: 3/5
Användarvänlighet: 4/5
Resultat: 3/5
Design: 4/5
Prisvärde: 2/5
Total: 16/25