Sök
Test - Bosch PHA2661

Test - Bosch PHA2661

Blåst på frisyren

2009-10-16

Med Bosch PHA2661 stylar du ditt hår både när det är fuktigt eller torrt. Variera dig med hjälp av de många tillbehören som medföljer så som varmluftsborste, locktång och plattång.

Modell Betyg Pris Kommentar
Bosch PHA2661 20/25 650 Multiverktyget för den som gillar variation

Sammanfattning

Bosch PHA2661 ger dig möjlighet att endast ha ett hårstylingverktyg hemma fast med alla funktioner du önskar. Varmluftborsten och locktången fungerar bättre medan hårfönen och plattången inte riktigt når ända fram.

Inledning

Om produkten
Bosch PHA2661
Effekt: 1000 watt
Sladd: 200 cm
Temperaturinställningar: 2
Övrigt: Jonisering, separat knapp för kalluft, temperatursäkring, förvaringspåse, roterande sladd, upphängningsögla.
Funktioner: Varmluftsborste, locktång, fönmunstycke, plattång.

Så gjorde vi

Stylingverktyget har använts på fint skandinaviskt hår samt på tjockare hår. Produkten har både testats på torrt och blött hår. Därefter har Bosch PHA2661 bedömts utifrån kvalitet, kapacitet, design, funktioner samt prisvärde. Maxbetyget är 25 poäng

Omdöme 
Bosch PHA2661 är en varmluftsborste som ger mervärde då den har många tillbehör. Alla funktioner fungerar bra och en hand räcker för att hantera borsten. Dock får man ta ett stort grepp vilket blir tröttsamt. Varmluftsborsten böjer toppar med lätthet och de små piggarna dras enkelt in med ett knapptryck vilket lösgör håret utan att trassla. Därför passar den också till längre hår. Anmärkningsvärt är att borsten blir brännande het även på lägsta värmenivå, men man kan istället välja kalluft. Bra med volym och ett naturligt böljande självfall.

Tillbehöret som lockar ger mycket bra resultat på kort tid och lockarna blir definierade. Enda nackdelen är att apparaten låter högt vilket blir särskilt märkbart när hår runt öronen ska lockas på grund av att man stannar upp med locktången i några sekunder. Det som är bra med denna locktång är att den torkar och lockar samtidigt. Med en traditionell tång måste håret vara helt torrt innan styling. Samma sak gäller för tillbehöret som verkar som en plattång. Även här går det att spara tid då den kan användas i fuktigt hår.

Som plattång fungerar tillbehöret inte helt optimal. Det är svårt att komma åt i hårbotten vilket gör att när håret stylats färdigt är hårbotten fortfarande fuktig medan resten av håret är torrt. Man får inte heller det glansiga resultatet som uppnås med en plattång med keramiska plattor.

Som hårfön känns multiverktyget lite klent men visst går det att torka håret torrt bara man har tålamod.

Slutsats
I helhet är Bosch PHA2661 mycket prisvärt, speciellt för dig som varierar frisyrer. Glöm dock inte bort att fuktigt hår är mycket ömtåligare än torrt och du bör därför vara extra försiktig när du stylar det fuktiga håret.

KriterierBetyg
Kvalitet3/5
Kapacitet4/5
Design3/5
Funktion5/5
Prisvärde5/5
Totalt20/25