Sök
Test - Björn Axén Straightener pro edition

Test - Björn Axén Straightener pro edition

Nu kan du styla håret som proffsen

2010-11-04

Lagom till hösten har Björn Axén släppt nya värmeverktyg som fokuserar på funktion och hög kvalitet för hemmastylisten. Suzana Plancak testar Björn Axén Straightener pro edition och är imponerad av resultatet.

Betyg - Björn Axén Straightener pro edition


Den nya modellen från OBH Nordica är en tourmaline-plattång med extra långa keramiska plattor som enligt tillverkaren minskar friktion, ger ökad glans, motverkar statisk elektricitet och bevarar fukten i håret.  

Fördelarna med Tourmaline
Tourmaline används idag i väldigt många moderna stylingverktyg på grund av att det vid upphettning avger negativa joner som gör håret mjukt och glansigt. Materialet lämpar sig för alla hårtyper men är framförallt rekommenderat för användare med svårstylat, tjockt eller lockigt hår, eller för dem som använder värmeverktyg dagligen. Tourmaline minskar även friktionen när du drar plattången genom håret. Förutom att det minskar slitaget på håret, krävs också mindre mängd stylingprodukter för att uppnå ett blankt och jämnt resultat.OBH Nordica - 2010

Inställbar temperatur och bra sladd
Plattångens temperatur kan ställas in från 120 till 230 grader beroende på hårtyp och uppvärmningen sker på mindre än 60 sekunder. Straightener pro edition har även utrustats med en auto-off funktion som ska förhindra olyckor då plattången stängs av automatiskt efter 60 minuter. Den extra långa sladden på 2,8 meter som alla verktyg i pro edition-serien är utrustade med, visar på en väl genomtänkt konstruktion. Den tillåter att man faktiskt kan röra sig medan man stylar håret, utan att behöva lägga ifrån sig plattången. Det roterande sladdfästet samt de rundade kanterna på modellen gör att den även lämpar sig väl för att locka håret.

Foto: Suzana Plancak

För dem med fylligare hår kan det ta lång tid att platta håret eftersom plattorna oftast är ganska smala och korta och mängden hår som plattas är liten. Med längre keramiska plattor kan mer hår plattas åt gången och resultatet blir rakt, jämnt och glänsande utan ansträngning och på kortare tid. Designen på Straightener pro edition är slank och lång och skiljer sig från andra plattänger genom sin exklusiva mässingsfärg och  ormskinnsliknande inslag. Den långa och roterande sladden, värmereglaget, auto-off funktionen, de keramiska tourmaline-plattorna, medföljande värmeväskan och det slutliga resultatet ger den överlägset bästa plattången jag testat i denna prisklass.

Teknisk data
Namn:
OBH Nordica Björn Axén Straightener pro edition
Modell nr: 3098
Nätspänning: 220-240V/25 watt
Tillbehör: Värmetålig väska

Locka håret

OBH Nordica Björn Axén Straightener pro edition 3098