Sök
Test - Biotherm Skin ergetic serum

Test - Biotherm Skin ergetic serum

Smörj dig med broccoli

2011-06-17

I hudvårdsserien Skin ergetic ingår ett serum som ska skydda huden mot yttre påfrestningar samt ge slätare hy. Kan broccoli, som Biotherm skin ergetic serum innehåller, verkligen ge huden lyster i åtta timmar?

biotherm serum grafik
Precis som Biotherms dagkräm och nattkräm i samma serie innehåller serumet ett extrakt från den vegetabiliska världen. Broccoli för att vara mer precis. Första tanken på att serumet  innehåller den gröna grönsaken är lite skrattretande. Men vem har inte, som barn, fått höra att broccoli är nyttigt. Så varför inte slänga ner den i en ansiktsprodukt? Ingrediensen ska bekämpa hudens trötthet samt innehålla antioxidanter och ha en förmåga att stimulera hudens försvarssystem.

Blanda själv
Serumet levereras med en kapsel fylld med pulver. Originallocket skruvas av och kapseln skruvas på flaskan, därefter trycks knappen på kapseln ner och pulvret blandas ut med vätskan i flaskan genom omskakning. Varför produkten inte kommer färdigblandad beror på att broccolis aktiva funktion har kort hållbarhet i vatten, vilket serumet till stor del består av.  Hållbarheten är tre månader från att serumet har blandats till och genom att själv låta användaren göra detta så ger det koll på hållbarheten. Plus för att det på baksidan av flaskan finns en förtryckt rad att notera startdatum. Förpackningens konstruktion är optimal då den både är hygienisk och användarvänlig men frågan är om pipetten kommer att kunna suga upp det sista dropparna ur flaskans botten?

Genomtänkt applicering
Serumet appliceras genom att suga upp några droppar ur flaskan med hjälp av den medföljande pipetten. Därefter trycker du ut önskad mängd på fingertoppen och applicerar enkelt produkten i ansiktet. Konsistensen är en aning tunn men för den sakens skull inte rinnig. Dock är produkten dryg och det behövs inte mer än två droppar för hela ansiktet. Serumet går lätt in i huden men det tar någon minut innan den klibbiga känslan efter applicering försvinner. Det går utan problem att smörja in sig med dag- eller nattkrämen efteråt. Doften är lite speciell men ändå fräsch även om den drar åt det sötare hållet.

Åtta timmars lyster?
Produkten lovar åtta timmars lyster vilket visar sig stämma. Huden får en pigg och fräsch look och ser faktiskt mindre trött ut. Däremot ger serumet även en glans som visar sig mest i t-zonen och för den med redan glansig hy blir detta negativt. Men i det stora hela så hyllas hela Skin ergetic serien för dess fräscha innehåll och strålande resultat. För dig som är priskänslig blir det en dyr historia om du både vill kombinera dag- och nattkräm med serumet. Totalpriset hamnar på över 1300 kronor.

Om produkten
Biotherm Skin ergetic serum är ett koncentrat som ska skydda huden mot yttre påfrestningar. Serumet ska ge slätare hy full av ungdomlig lyster. Produkten innehåller extrakt från broccoli som ska vara en effektiv och aktiv ingrediens som bekämpar hudens trötthet. Den innehåller antioxidanter och tillverkaren lovar att den har en förmåga att stimulera hudens försvarssystem. Volymen är 50 ml.

Så gjorde vi
Biotherm Skin ergetic serum har använts morgon och kväll tillsammans med Skin ergetic dag- och nattkräm. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde. Läs mer om våra test av dagkrämen och nattkrämen i samma serie.