Sök
Test - Biotherm Skin ergetic dagkräm

Test - Biotherm Skin ergetic dagkräm

En dagkräm som gör skillnad

2011-06-16

Biotherm har tagit fram en hudvårdsserie som är parabenfri, utan mineraloljor och med naturliga doftämnen. Här testar vi dagkrämen från Skin ergetic-serien.

Dagkräm Biotherm Skin Ergetic - grafik
Vi är många som har jagat den perfekta hudvårdsserien och vår medvetenhet gör att vi ställer höga krav på skönhetsprodukter. Parabener och mineraloljor är sedan länge känt för att inte vara bra för huden men tillverkarna väljer ändå att använda dessa substanser. Främst för att de är är billiga men även för att produkten ska hållas konserverad länge. Men det finns alternativ och detta har Biotherm tagit fasta på, så det är med stor nyfikenhet vi testar Skin ergetic dagkräm som innehåller 97,5 % naturliga ingredienser.  

Behaglig men ohygienisk
Det första som slår en när man skruvar av locket på den orangea glasburken är den fantastiska doften. Man undrar om det verkligen kan vara 100% naturliga doftämnen? Men med tillverkarens ord att doften inte är syntetisk får man redan här ge Biotherm en klapp på axeln. Konsistensen är behaglig men den främsta nackdelen med förpackningen är att man måste ner med fingrarna i burken vilket inte är särskilt hygieniskt. En spatel hade gärna fått medfölja. Krämen appliceras enkelt och den absorberas snabbt av huden. 

Gör skillnad
Det tar inte lång tid innan man märker en förbättring på huden. Redan efter en veckas användning kan man se skillnad och huden känns piggare och man ser tydligt att det är färre blemmor i ansiktet. Använder du den dessutom tillsammans med serumet som ingår i serien får du ett ännu bättre resultat. Dagkrämen har i sig redan ett högt pris och vill du även kombinera med nattkrämen och serumet så landar totalpriset på cirka 1300 kronor. Är du villig att lägga ut de pengarna så kan du se det som en bra investering för din hud. 

Om produkten
Skin ergetic dagkräm ska motverka trötthet och innehåller antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler. Den innehåller även fem aktiva ingredienser från frukt och grönsaker  såsom tomat, äpple, apelsin, vindruva och granatäpple. Finns för torr hud samt för normal/kombinerad och kommer i en glasburk med en volym på 50 ml.

Så gjorde vi
Biotherm Skin ergetic dagkräm har använts under ett par månader i kombination med nattkrämen. Den har även testats med och utan Skin ergetic serum. Läs mer om nattkrämen och serumet.