Sök
Test - Biotherm Homme Age Fitness

Test - Biotherm Homme Age Fitness

Ung i sinnet och i huden

2009-07-27

Biotherm har räknat ut att genomsnittskillen ägnar 3000 timmar av sitt liv till rakning. Mannens hud är upp till 20% tjockare än kvinnans och därmed också tåligare, men samtidigt åldras den snabbare. Detta är anledningen till att män fått en egen serie hudvårdsprodukter av Biotherm.

Modell Betyg Pris Kommentar
Biotherm Homme Age Fitness 20/25 1365 Tre samverkande krämer

Sammanfattning

För en person som tidigare bara använt hudkräm vid behov och inte brytt sig om sorten kan steget till att använda tre olika krämer i rätt ordning kännas som en stor förändring. Efter några veckors testperiod känns det dock som ett steg i rätt riktning och behövligt.

Inledning

Om produkten
Serien består av en dagkräm på 50 ml för 475 kr, en nattkräm på 50 ml för 495 kr och en ögonkräm på 15 ml för 395 kr. Alla tre har fokus på att stoppa hudens åldrande och innehåller koncentrat från olivträdets blad, som har en reparerande och skyddande egenskap. Detta skall göra huden slätare och de fina linjerna skall minska.

Användning
Efter att du duschat eller tvättat ansiktet på morgonen så använder du dagkrämen. När den har arbetats in i huden är du skyddad från dagens påfrestningar som till exempel föroreningar.
Under natten skall huden återhämta sig från den tunga dagen och nattkrämen hjälper till att återfukta. Till natten skall du också använda ögonkrämen som får mörka påsar och ringar mindre synliga.

Så gjorde vi

Krämerna har använts under en månads tid av en 40 årig man. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Testresultat
Alla tre krämerna är enkla att applicera då de är relativt tunna i konsistensen. Tack vare dosering via pump får man ut så pass lite som bara behövs för att täcka ansiktet, samt den ytterst lilla mängd som behövs från ögonkrämen. Dagkrämen har en neutral men ändå frisk doft. Nattkrämen känns att den har en djupverkande egenskap när den appliceras. Ögonkrämen har en liten svidande känsla men samtidigt inte oroande. Huden är tunn under ögonen och krämen upplevs som att den stramar upp huden samtidigt som den ger en avslappnande känsla.

Förpackningarna är i glas och för ansiktskrämerna skyddas pumphuvudet av ett plastlock. Den lilla storleken gör att du kan behålla dem i handbagaget på flyget. På badrumshyllan står de stadigt och snyggt. Till skillnad mot de två större förpackningarna saknar ögonkrämen både att pumpen kan vridas till låst läge och kan skyddas med lock vilket ökar risken för att dyra droppar ofrivilligt kläms ut i necessären.

Slutsats
Priset för krämerna kan vara avskräckande och volymen på flaskorna kan kännas små i förhållande till kroppslotions förpackningar. Men låt inte detta hindra. Efter en månads tid är fortfarande hälften kvar av dag- och nattkrämen och mindre än ¼ har gått åt av ögonkrämen.

Det känns att huden behöver denna omtanke och speciellt den tunna utsatta huden under ögonen. Om det känns i överkant att använda alla tre krämer bör ögonkrämen åtminstone prioriteras.