Sök
Test - Bio-oil

Test - Bio-oil

Kroppsolja utan kladd

2011-09-20

Bio-oil är hudvårdsoljan som enligt tillverkaren ska göra ärr, bristningar och ojämn hud mindre framträdande. Den passar även bra för åldrande och uttorkad hud. Smartson testar hur återfuktande produkten är.

Bio-oil_betyg

Oljan innehåller ingrediensen Purcellin oil vilket ska göra konsistensen lätt och kladdfri. Purcellin oil ska även garantera att vitaminerna och växtextrakten som oljan innehåller tas upp av huden.

Flera ändamål
Bio-oil har många användningsområden men för att se förändringar på ärr, bristningar och ojämn hud rekommenderas en användningsperiod på tre månader. Oljan kan även användas på uttorkad hud och det är denna funktion vi har valt att testa vilket passar bra inför de kallare månaderna vi står inför. Oljan kommer i en liten plastflaska på 60 ml med skruvlock. Storleken är behändig och gör den lätt att ta med i till exempel träningsväskan. Men den mindre mängden gör att man ställer sig frågan hur länge produkten kommer att räcka?

Bio-oil_1

Inget kladd
Flaskans mynning är liten vilket gör det lätt att få ut rätt mängd i handflatan eller på fingertopparna. Vill man ha en större mängd krävs det att man klämmer till på flaskans kropp. Som tillverkaren säger är oljan kladdfri vilket gör den smidig att applicera. Den är dryg och absorberas snabbt av huden vilket gör att du kan klä dig direkt efter användning vilket är bra. Den behagliga doften för tankarna till ett spa-center men den sitter bara kvar på huden en stund för att sedan helt avta.

Len till rimligt pris
Efter en veckas användning av Bio-oil märker man av en positiv effekt. Huden känns len och återfuktad. Svaret på frågan om mängden i förpackningen kommer att räcka länge är ja. Den dryga konsistensen gör att det inte blir någon större åtgång av oljan vid användning. Tänker du däremot använda den även för ärr, bristningar eller ojämn hud är gissningen att du förmodligen kommer behöva köpa en ny flaska innan den rekommenderade tremånadersperioden är över. Men priset är överkomligt och inget som kommer göra hål i plånboken.

Om produkten
Formulan i Bio-oil är en kombination av växtextrakt och vitaminer i en oljebas. Oljan är syrefri och innehåller ingrediensen Purcellin oil, som förändrar formulans konsistens och gör den lätt och kladdfri. Detta ska garantera att vitaminerna och växtextrakten tas upp av huden enligt tillverkaren. Bio-oil har genomgått kvalitetskontroller i enlighet med gällande bestämmelser från EU-parlamentet och från rådet för kosmetiska produkter. Produkten har bedömts för säker användning (inklusive för användning av gravida kvinnor). Läs mer här.

Bio-oil säljs på utvalda apotek och i hälsofackhandeln. Förpackningen innehåller 60 ml och kostar 120 kronor. Allt förpackningsmaterial är återvinningsbart.

Köpinfo: www.bio-oil.com