Sök
Test - BaByliss Pro 230 Wet n'Dry

Test - BaByliss Pro 230 Wet n'Dry

Plattången för blött hår

2009-08-26

Med Babyliss Pro 230 Wet n’Dry kan du platta håret även när det är fuktigt. Du kan spara en del tid genom att slippa föna det innan men inte att förglömma är att blött hår är ömtåligare än torrt.

Modell Betyg Pris Kommentar
BaByliss Pro 230 Wet n'Dry 21/25 500 Många och bra funktioner

Sammanfattning

Det är väldigt smidigt att kunna platta håret även när det är fuktigt. Många gånger kan det ta lång tid att föna igenom hela håret så att det blir helt torrt. Babyliss Pro 230 Wet n’Dry har ett avdunstningssystem som gör det möjligt att platta håret även när det bara är handdukstorkat.

Inledning

Om produkten
Material: Nano Ceramic Titanium
Temperatur: 120-230 grader
Uppvärmning: 40 sekunder
Effekt: 39 watt
Mått på plattorna: 24x95 mm
Sladdlängd: 183 cm
Funktioner: Strömbrytare, ljusindikator, temperaturreglage, turbofunktion, automatisk avstängning och vridbar sladd.
Övrigt: Babyliss Pro 230 Wet n’Dry kan användas på fuktigt och torrt hår. Det är avdunstningssystemet i tången som gör att det går att platta håret även när det är fuktigt.

Så gjorde vi

Tången har använts på tjockt hår, både när det varit torrt och blött. Produkten har bedömts utifrån kvalitet, kapacitet, design, funktion samt värde för pengarna. Maxbetyget är 25 poäng.

Användning
Tången är försedd med en strömbrytare och en ljusindikator som lyser när strömmen är på. Det tar mindre än en minut att värma upp tången. Det steglösa reglaget är enkelt att ställa in. Det är bra att tången går upp till 230 grader då tjockare hår ofta kräver en temperatur på 200 grader. I manualen finns temperaturrekommendationer för olika hårtyper. Turbofunktionen som gör att temperaturen höjs med cirka 20% fungerar smidigt. Om håret ska plattas blött ska det vara handdukstorkat och endast fuktigt. I blött hår är modellen lättarbetad och avdunstningssystemet gör sitt jobb väl. Kom i håg att det är viktigt att använda värmeskyddande hårvårdsprodukter oavsett om du plattar torrt eller blött hår. När blött hår plattas blir det torrare ju mer det plattas men utan produkter blir håret glanslöst. Plus för att tången har automatstopp vilket gör att tången automatiskt stängs av efter en timme och en kvart om den glömts på. Sladden är vridbar vilket gör den flexibel vid användning men den känns ibland lite väl kort. 

Slutsats
Babyliss Pro 230 Wet n’Dry är en smidig tång som plattar håret på ett bra sätt. Funktionen som gör det möjligt att platta fuktigt hår är riktigt bra men kom ihåg att blött hår är dubbelt så ömtåligt som torrt. Ett klart prisvärt alternativ som ger användarglädje.

Betygskriterier        Betyg     
Kvalitet4/5
Kapacitet5/5
Design3/5
Funktion5/5
Prisvärde4/5
Totalt21/25