Sök
Test av Aussie hårvårdsprodukter

Test av Aussie hårvårdsprodukter

Mirakelschampo?

2009-03-17

Smartson testar tre produkter ur Aussies hårvårdsproduktserie. Miracle Moist Shampoo och conditioner samt 3 Minute Miracle.

Modell Betyg Pris Kommentar
Aussie Miracle Moist Shampoo 21/25 95 Löddrar mycket
Aussie Miracle Moist Conditioner 20/25 95 Inget underverk
Aussie 3 Minute Miracle 22/25 125 Smidig

Sammanfattning

Aussie deklarerar på sina flaskor att produkterna är ett mirakel, kanske inte som barnafödande eller en eklips, medger ändå tillverkaren. Schampot ger ett skönt skum när det masseras in och balsamet lämnar håret mjukt. Men det är väl egentligen 3 Minute Miracle som gör den största effekten då håret blir glansigt efteråt. Produkterna har testats av två personer med olika hårtyper. Mirakel är väl stora ord att ta till men ett väldoftande och prisvärt alternativ till salongsprodukter känns helt rätt att säga.

Inledning

Aussie-serien har studsat till Sverige i år och innehåller elva olika hårvårdsprodukter för olika typer av hår; fyra schampon, fyra balsam och tre hårkurer. Produkterna ska framförallt verka återfuktande för torrt och risigt hår. I testet har Miracle Moist schampo och balsam samt 3 Minute Miracle reconstructor använts.

Produkterna har en väldigt markant doft som kan uppfattas som stark men ändå god. Den tränger även igenom förpackningarna vilket kan tyckas som lite väl mycket. Flaskornas design är lite egen och pigg och påminner inte om de ”vanliga” hårvårdsflaskorna i butik. Både schampo- och balsamflaskan har en kork som öppnas genom att den trycks neråt med tummen. Korken uppfattas som en aning trög av en av testpersonerna som tycker att användandet är lite svårt när händerna är våta. Hårkurens förpackning däremot är mycket smart konstruerad. Lagom mängd trycks ut i botten av flaskan genom ett hål som inte behöver stängas igen manuellt. 

Även om produkterna lämnar en härlig känsla i håret sker inga under. Vissa produkter ger en bra känsla redan när håret är blött, men Aussies produkter kommer bäst till sin rätt när håret har torkat då håret känns rent och ser ganska glansigt ut. Aussie har en trevlig prissättning på produkterna och känns väl värda sina pris.

Så gjorde vi

Produkterna har testats i en månad av två personer med långt och tjockt hår respektive axellångt tunnare skandinaviskt hår. Båda har även färgat hår. Utifrån dessa förutsättningar bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Aussie Miracle Moist ShampooAussie Miracle Moist Shampoo – Löddrar mycketbetyg

Volym: 300 ml
Pris: 95 kr

Typ: Innehåller bland annat Aloe vera och Macademianöt som ska ha en återfuktande effekt.  Schampot är tänkt för torrt och skadat hår.

Omdöme: En mycket stark doft sprider sig redan innan flaskan öppnats och den håller i sig under schamponeringen. Schampot känns otroligt drygt och är skönt att massera in då det löddrar väldigt snabbt och mycket. En liten klick av produkten räcker för att tvätta igenom det långa håret. Första känslan av schampot är att hårstråna blir lite sträva, förmodligen för att håret verkligen rengörs grundligt. Precis som med all schampo så är det viktigt att skölja håret ordentligt innan balsamering. Flaskans design får blandade omdömen av testpersonerna. Prisvärt schampo.

Kvalitet

4/5

 
Applicering

5/5

 
Resultat

4/5

 
Förpackning

4/5

 
Prisvärde

4/5

 
Totalt

21/25

 

Aussie Miracle Moist ConditionerAussie Miracle Moist Conditioner – Inget underverkbetyg

Volym: 250 ml
Pris: 95 kr

Typ: Innehåller bland annat Macademianöt som ska ha en återfuktande effekt på håret. Balsamet är tänkt för torrt och skadat hår.

Omdöme: Doftar också fräscht och denna produkt är relativt dryg och appliceras enkelt igenom håret. Ibland uppkom dock behovet att ta en omgång till av balsamet för att håret fortfarande kändes lite trassligt. Resultatet är bra men inte häpnadsväckande jämfört med andra balsam. Håret blir lätt att borsta ut och det kortare, tunnare håret blir inte “flygit” i den torra vinterluften. Flaskan får blandade omdömen av testpersonerna. Innehåller många återfuktande ingredienser. Bra pris.

Kvalitet

4/5

 
Applicering

5/5

 
Resultat

4/5

 
Förpackning

4/5

 
Prisvärde

4/5

 
Totalt

20/25

 

Aussie 3 Minute MiracleAussie 3 minute miracle - Smidigbetyg

Volym: 250 ml
Pris: 125 kr

Typ: Produkten är ingen nyhet direkt då den redan funnits i 30 år på marknaden. Det är en intensivhårinpackning som appliceras i håret efter schampo och balsam och sköljs ur när tre minuter har gått. Innehåller bland annat ”Australian Balm Mint”.

Omdöme: Hårinpackningen är lätt att applicera och gör att håret känns lite mjukare på en gång. Tre-minuterskuren är smidig att använda tack vare den korta verkningstiden men även om produkten lämnar en härlig känsla i håret så är den inte mycket annorlunda än efter en balsamkur. Den ger dock en fin glans i håret när det är torkats. Flaskan är mycket smart konstruerad. Genom att klämma på den trycks lagom mängd ut och flaskan försluts automatiskt.

Kvalitet

5/5

 
Applicering

5/5

 
Resultat

4/5

 
Förpackning

4/5

 
Prisvärde

4/5

 
Totalt

22/25