Sök
Test - Apoteket tandkräm Classic och Whitening

Test - Apoteket tandkräm Classic och Whitening

Ren och fräsch munvård från apoteket

2011-03-21

Vi har testat tandkräm från apotekets egna varumärke. Deras whiteningtandkräm samt deras classictandkräm. Två prisvärda alternativ.

ApoteketTWhite-betyg

Apoteket tandkräm Whitening

Redan första gången jag använde tandkrämen märkte jag stor skillnad på tändernas färg. De blev minst en nyans vitare på en gång. Resultatet verkar däremot inte bestående. Effekten avtar redan innan nästa tandborstning. Så länge man använder den regelbundet spelar det inte så stor roll och effekten försvinner inte helt och hållet. Lite nyansskillnad finns kvar även om man går över till en annan typ av tandkräm.

Tuben, som är gjord i mjukplast, går i färgerna svart, vitt, silver och grått. En snygg kombination men det grafiska mönstret kunde absolut varit roligare. Den gröna apoteksloggan smälter inte ihop med den övriga färgskalan vilket ytterligare försämrar utseendet.

Tandkrämen har en god mintsmak men den hade gärna fått vara lite skarpare. Dessutom känns den lite mjölig i munnen efter tandborstning, rekommendationen är att man ska skölja ytterst lite efteråt.

Trots den obehagliga och mjöliga hinnan som lägger sig över tänderna är detta en tandkräm värd att testa. Den smakar bra och framförallt så fyller den sin funktion då mina tänder faktiskt blir vitare.

Cirkapris: 16 kronor, 75 milliliter 

ApoteketTClass-betyg

Apoteket tandkräm Classic

Som namnet antyder är det en klassisk tjock, vit tandkräm med mintsmak. Det är en frisk härlig smak som är på gränsen till att sticka på tungan.  Den löddrar härligt under borstandet och lämnar en tydlig fluorsmak i munnen.

Förpackningen lämnar en del att önska. Tuben är vit och gjord av mjukplast. Ett droppliknande mönster i blått täcker en stor del av den. Mönstret ser ut som ett försök till en snygg och trendig design men når inte riktigt hela vägen fram. Blått och vitt är en ganska trist kombination.

På det stora hela är det en bra tandkräm. Både tänder och mun känns rena, fräscha och starka.
Innehåller både färgämne och konserveringsmedel.

Cirkapris: 16 kronor, 75 milliliter

Så gjorde vi
Båda tandkrämerna har testats var för sig under fjorton dagars tid.
Därefter har de betygsatts utefter kriterierna förpackning, smak, konsistens, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.