Sök
Test - Apoteket Apoliva dag- och nattcreme

Test - Apoteket Apoliva dag- och nattcreme

Inget hokus pokus - Bara vanlig svensk hudvård

2011-03-07

Apoliva skalar bort onödiga ingredienser och ger oss kvalitetssäkrade krämer med genomtänkta funktioner och priser.

apoliva_betyg

Så gjorde vi
Apoliva nattkräm (oparfymerad) och Apoliva dagkräm (oparfymerad) testades under två veckor. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.

Även för de mest känsliga
Apoliva försöker göra enkla produkter med så få ingredienser som möjligt och som är dokumenterat effektiva och milda mot huden. Produkterna är anpassade till svenska förhållanden och hjälper till att motverka slitage vid kraftiga väderväxlingar. Glycering, rapsolja, panthenol och vitamin E är några av standardingredienserna som ingår i Apolivas produkter. Hyaluronsyra  återfuktar och bevarar spänsten i huden och de få och milda ingredienserna gör att produkterna lämpar sig väl för allergiker och de med väldigt känslig hud.

Resultat
Apolivas produkter ger ett ganska sterilt intryck, speciellt dagkrämen som kommer i en enkel plasttub. Nattkrämen kommer i en glasburk med lock vilket är mindre hygieniskt men ser betydligt lyxigare ut. Dagkrämen är väldigt fuktigivande och nästan blöt efter applicering, påminner mer om en handkräm än en ansiktskräm och inte den mest behagliga produkten av de två. Lämpar sig inte under smink och det känns som man bär en hinna på huden under flera timmar. Avsaknad av solskyddsfaktor är också en besvikelse för en produktlinje som marknadsför sina produkter som ett skydd vid väderväxlingar. Nattkrämen dock är en fantastiskt lätt och fluffig produkt som sjunker in i huden, har en lätt och otroligt fräsch doft, samtidigt som den kostar under 100 kronor. Ett fantastiskt köp om man är på jakt efter en standardåterfukatare för torr och känslig hud. Hade nattkrämen kommit i en tub hade det så klart varit bättre men produkten är ändå fantastisk och imponerar med sina mjukgörande egenskaper och enkla sammansättning.