Sök

Spa hemma

2008-02-29

Smartson testar tre produkter ur Make Up Stores nya serie Home spa med kroppsscrub, rengörande ansiktsmask och peeling för ansiktet.

Modell Betyg Pris Kommentar
Purifying mask Spirulina 14/25 175 Uttorkande
Body cream scrub Awake 16/25 165 Skrubbar inte tillräckligt
Facial Cream Scrub Jojoba 18/25 175 Bra resultat

Sammanfattning

De flesta av oss drömmer någon gång om att få gå på spa och bli omhändertagen och behandlad med väldoftande skönhetsprodukter. Ofta kan det dock vara svårt att ta sig tid och dessutom att ha råd med det. Men det finns alternativ: hemma spa. Detta har till exempel Make Up Store tagit till fasta på då de tagit fram en helt ny serie som kallas för Home spa. Smartson har testat tre olika produkter ur den, en kroppsscrub, en rengörande ansiktsmask samt en peeling för ansiktet. Den sistnämnda gav bäst resultat.

Inledning

Bland Make Up Stores nyheter i februari 2008 presenteras serien Home spa. Den består av ett antal olika masker och scrub för ansiktet, olika typer av flytande kroppsscrub samt scrubtvålar. Produkterna består av naturliga ingredienser med vårdande egenskaper.

Testets tre produkter kommer i svarta eleganta kartongförpackningar som innehåller fyra engångsförpackningar och räcker till ungefär två ansiktsmasker. Resterande mask från engångsförpackningarna kan sparas i kylskåpet i några dagar och användas vid ett annat tillfälle. Det finns både för- och nackdelar med dessa förpackningar. De är förstås praktiska att ta med sig på resan eller till gymmet men de blir inte så prisvärda i längden. Det gäller att man använder upp allt innehåll i en förpackning inom en vecka, för annars blir den dålig inom några dagar när den väl är öppnad.

Så gjorde vi

Produkterna testades under en två veckors period på normal till torr hud. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Purifying mask Spirulina - Uttorkande 

Volym: 4x20 ml
Pris: 175 kr

Typ: Detta är en rengörande mask som ska ge energi och fukt åt huden. Ingredienserna består av en blandning av spirulina, mandel, sesamolja och Aloe Vera extrakt. Masken sägs också skydda huden tack vare naturliga antioxidanter från fria radikaler och ge hyn en frisk och fin lyster. Masken appliceras på torr hud och ska verka i 10-15 minuter innan den tvättas av med ljummet vatten.

Omdöme: Doften av spirulina känns inte så tilltalande och påverkar därmed första intrycket. Konsistensen är bra då masken är lätt att stryka på och det går enkelt att skölja bort den. Masken stelnar till lite medan den verkar och känns lite uttorkande. Det märks ingen större skillnad efteråt annat än att huden stramar lite och känns torr. Passade med andra ord inte en hud som är normal/torr utan lämpar sig nog bättre för bland- eller fet hy. En engångsförpackning räcker gott och väl till två masker, om inte tre.

Kvalitet: 3/5
Applicering: 4/5
Resultat: 2/5
Förpackning: 3/5
Prisvärde: 2/5
Total: 14/25

Body cream scrub Awake – Skrubbar inte tillräckligt/betyg/14.jpg

Volym: 4x20 ml
Pris: 165 kr

Typ: För massage och peeling av trött hud. Scrubben ska masseras in med cirkelrörelser på lätt fuktad hy. Blodcirkulationen ska öka samtidigt som döda hudceller tas bort och hyn rengörs på djupet. Den ska dessutom göra att man omedelbart känner sig pigg och fräsch.

Omdöme: Doftar härligt av citrus vilket känns fräscht. Lätt att massera in. Tyvärr skrubbar den inte tillräckligt då den inte består av så många eller stora peelingkorn. Man får inte känslan av att hyn rengörs på djupet som utlovat. Scrubben känns nästan som en vanlig duschtvål. Resultatet är därför inte så slående. Engångsförpackningen räcker knappt till för hela kroppen.

Kvalitet: 4/5
Applicering: 3/5
Resultat: 3/5
Förpackning: 3/5
Prisvärde: 3/5
Total: 16/25

Facial Cream Scrub Jojoba – Bra resultat

Volym: 4x20 ml
Pris: 175 kr

Typ: Rengör hyn på djupet. Produkten består av persikokärnor för att ge en mild peeling med återfuktande egenskaper. Den skyddande jojoban sägs förebygga orenheter och tecken på mogen hy. Peelingen ska appliceras på torr hud och verka i 10-15 minuter innan den skrubbas bort med lite ljummet vatten.

Omdöme: Peelingen är effektiv och river lagom mycket i ansiktet tack vare lagom mängd och storlek på kärnorna i ansiktsscrubben. Doften är fräsch och den är lätt att applicera i ansiktet. Man får dock ägna en relativt lång tid åt att få bort all peeling från huden. Slutresultatet är bra och huden känns klart lenare och piggare efteråt.

Kvalitet: 4/5
Applicering: 4/5
Resultat: 4/5
Förpackning: 3/5
Prisvärde: 3/5
Total: 18/25