Sök

Ansiktsmask: Skydd och fukt för känslig hy

2008-03-07

The Body shops Aloe protective restoring mask är en fuktgivande ansiktsmask för torr och känslig hy. Smartson har testat den regelbundet under en månads tid.

Modell Betyg Pris Kommentar
The Body shop Aloe Protective Restoring Mask 18/25 205 Skydd och fukt

Sammanfattning

Aloe Protective Restoring Mask är en fukttillförande och mjukgörande ansiktsmask. Ett bra alternativ för dig med torr och känslig hy. Kan med fördel användas varje dag och du kan också låta masken verka hela nätter medan du sover. Smartson har testat denna produkt 2 ggr/veckan under en månad och var relativt nöjd med den.

Inledning

Om produkten
Aloe vera är en liljeväxt som till utseendet påminner om en kaktus. Ur de taggiga och gummiliknande bladen utvinns en gelé som redan 3500 f Kr omnämndes för sin läkande förmåga. The Body shop använder aloe vera-geléns lenande egenskaper för torr och känslig hy. Ansiktsmasken innehåller varken konserveringsmedel, parfym eller färgämnen. Konsistensen är glansig, vit och mjuk. Produkten ligger i en plastburk och öppnas genom att skruva av locket. Masken stryks på ansiktet med hjälp av fingrarna.

Emelie Bernhard

Så gjorde vi:
Masken användes två gånger per vecka under en månad, på en torr och känslig hy. Varje gång användes masken 20 minuter.

Användning
Appliceras i ansiktet. Låt verka i 20 minuter eller längre. Torka därefter bort eventuellt överflöd med servett eller bomull.

Testresultat
Aloe Protective Restoring Mask ger ett gott resultat på torr och känslig hy efter ett par veckors användning. Huden känns mjukare och mer tålig. Masken var enkel att använda och applicera, som att smörja in sig med en ansiktskräm fast i ett lite tjockare lager. En tubförpackning vore dock att föredra, då det känns lite kletigt och ohygieniskt med burken. Bomullsrondellerna färgas lite svagt gula då resterna av ansiktsmasken tas bort efter de 20 minuterna som masken minst bör verka. Huden är kladdig och glansig direkt efter användandet men det avtar efter hand. Känns som ett bra skydd under makeupen.


Betyg

Kvalitet3/5
Applicering4/5
Resultat4/5
Förpackning3/5
Prisvärde4/5
Totalt18/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: