Sök

Skrubbtvål: Tvåla dig ren

2007-06-28

Tvål och skrubb i ett! Smartson testar Make up stores skrubbtvål som är ett bra alternativ för den som gillar att tvåla in sig.

Modell Betyg Pris Kommentar
Spa soap saltscrub (rough) 120 gram 14/25 70 Tvåla dig ren

Sammanfattning

Tvål som produkt känns för mig lite gammalmodigt. Det är något som mormor använde och som mamma hade när jag var liten. Det är sällan man ser en traditionell tvål på handfatet numera. I stort sett är det alltid hygieniska pumpförpackningar, både på tvål och duschkrämer, så att man aldrig behöver komma i direktkontakt med produkten och på så vis inte behöver dela övriga familjemedlemmars eller gästers bakterier. Slipper man dock dela och får ha sin tvål i fred kan Make Up Stores SPA soap ändå vara en riktigt härlig produkt. Gillar man känslan av att stå och tvåla sig i duschen är detta något för dig.

Inledning

Omdöme
Skrubbtvålen med havssalt i är stor och rund i formen och får precis plats i handen. Man har ett stadigt grepp tills den kommer i kontakt med vatten då den uppvisar ett typiskt tvålbeteende, den blir alldeles hal och kan lätt slinka ur handen. Skrubbtvålen är behaglig att använda men river ganska rejält så man får vara lite försiktig på känsliga partier. Det blir ett krämigt lödder över kroppen och den doftar fräscht. Att skrubba sig med tvål är dock inte lika effektivt som en koncentrerad skrubb men ger ändå ett utmärkt resultat. Huden känns skön och man får en sträv känsla av renhet i huden som är karaktäristisk för tvål. Något man dock bör tänka på är att det blir väldigt halt på golvet i duschen så man får akta sig så att man inte halkar.

Slutsats
Skrubbtvålen är skön att använda utan att torka ut huden. Den river ordentligt men är trots detta inte lika effektiv eller mild som en vanlig skrubb. Man kan behöva vara lite försiktig på känsliga hudpartier. Passar den som gillar känslan av att tvåla in sig länge men tänk på att det blir halt på golvet i duschen.

 Kvalitet 3/5
 Applicering 3/5
 Resultat 3/5
 Förpackning 2/5
 Prisvärde 3/5
 Totalt14/25 
Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: