Sök

Skimmerlotion: BUS och lyster

2007-10-18

Nu är sommaren slut för länge sen och den lilla solen som fanns kanske gav dig en svag solbränna eller ingen alls. Då kan Clarins Radiance-Plus Self Tanning body lotion vara en hjälp på vägen.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clarins Radiance-Plus Self Tanning body lotion, 150 ml 19/25 330 BUS och lyster

Sammanfattning

Nu är sommaren slut för länge sen och den lilla solen som fanns kanske gav dig en svag solbränna eller ingen alls. För att upprätthålla den lilla färgen du har kvar och/eller för att få en fräsch lyster på huden under vinterhalvåret, är det nu hög tid att börja använda brun-utan-sol lotion eller skimmerkräm. Clarins Radiance-Plus Self Tanning body lotion som vi har testat utlovar både fukt och färg åt huden vilket den lyckas med ganska bra.  

Inledning

Om produkten
Namnet Clarins Radiance-Plus Self Tanning body lotion ger en indikation om vad produkten sägs ha för effekt. Den är en brun-utan-sol hudlotion som dessutom ska göra att huden får en lyster. Lotionen ska ge en ”lyster genom hudvård”, skriver Clarins och samtidigt ge ”huden en långvarig återfuktning”.

Hudlotionen består av ingredienserna: Imperata Cylindrica, Glycerin, Pre-Retinol (vitamin A), vitamin E, Provitamin B5, Kiwi extrakt, Zink, Calcium, DHA, Erythrulose och Lysterhöjande micro-pigment (Mica och Titanium Dioxide). Produkten är dermatologiskt testad och innehåller inget solfilter, alltså bör man tänka på att den inte ger något solskydd.

Så gjorde vi
Lotionen användes varje dag på hela kroppen på en hud som hade en svag naturlig solbränna i början av användningsperioden.

Användning
För att få en så jämn färg på huden som möjligt är det bra att skrubba huden innan applicering av BUS-lotion så man får bort döda hudceller. Det är viktigt att tvätta händerna ordentligt efter att man smort in sig med hudlotionen så inte handflatorna får en konstig färg. Kom även ihåg att tvåla in mellan fingrarna då det är lätt att det blir rester kvar där. En BUS-lotion ska helst tas på med ganska lätta strykningar. Börjar nerifrån från fötterna och jobba dig uppåt. Det bästa är att försöka stryka på lotionen både horisontellt och vertikalt för att undvika att det uppstår onaturliga linjer och kanter.

Testresultat
Lotionen har en mycket skön konsistens och är också lätt att stryka på. Doften är riktigt trevlig och ger ingen indikation om att detta är en BUS-lotion. Den känns lyxig att smörja in sig med och absorberas snabbt in i huden.

Ger den någon effekt då? Clarins lotionen är ingen brun-utan-sol som ger ett omedelbart resultat. Det syns ingenting direkt när man har smort in sig med den, men inte så långt efteråt ser huden lite blank ut, som om den blivit polerad. Efter en vecka så är den bruna färgen inte speciellt tydlig men det syns ändå en skillnad på huden. Det lyser faktiskt om huden som ser allmänt fräsch ut. Den falska och svaga ”solbrännan” upplevs som väldigt naturlig. Okej, det ser inte ut som att man varit två veckor i Thailand men den glåmiga vinterhuden kan säkert piffas upp.

Lotionen kommer i en tub som går lätt att klämma på, åtminstone i början. Tyvärr är den lite obekväm att hålla i när det inte finns så mycket kvar. Tubens kapsyl känns onödigt stor och det gör nästan lite ont i händerna när man försöker klämma ut det sista. Priset är lite väl högt med tanke på att det finns liknande lotioner som är klart billigare men gillar du Clarins karaktäristiska doft så är detta en härlig produkt.

 Kvalitet 5
 Applicering 5
 Resultat 4
 Förpackning 3
 Prisvärde 2
 Totalt 19/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: