Sök
Silkeslen känsla med Venus Embrace

Silkeslen känsla med Venus Embrace

Silkeslen känsla

2009-02-11

Många kvinnor rakar sig året runt. I en stressig vardag där tiden ofta inte räcker till ökar kraven på bra produkter. En rakhyvel som ger släta ben fria från skärsår är därför ett måste. Gillette lovar att deras senaste rakhyvel Venus Embrace ska lämna benen släta och praktiskt taget ta bort vartenda hårstrå.

Modell Betyg Pris Kommentar
Gillette Venus Embrace 23/25 180 Silkeslent

Sammanfattning

Att våtraka sig i duschen är en vanlig metod som används av många kvinnor. Har vi tidsbrist vill vi att raknigen ska gå fort, men inte till vilket pris som helst. En säker och mjuk rakhyvel som ger släta ben utan skärsår är därför önskvärt. Gillette har tagit fram en ny rakhyvel med en avancerad teknologi som ska ge len hud utan några missade hårstrån. Den ska även komma åt kring svåråtkomliga ställen såsom knän och vrister. Det visar sig också i testet att det stämmer mycket väl för Venus Embrace ger ett mycket bra resultat.

Inledning

Gillette Venus Embrace Om produkten
Gillette är ett välkänt märke bland rakprodukter. För kvinnor är det främst produkter inom Venus-serien som används. Den nya rakhyveln Venus Embrace är ett flexibelt femblads-raksystem. Den är utrustad med ett komfortband som ska skydda och ge bra glid samtidigt som den på ett smidigt sätt ska följa kroppens kurvor. Gillette själva kallar den för Rolls Roycen i Venus-serien. Hyveln har utvecklats från att ha tre till fem rörliga blad och de flexibla bladen är konstruerade för att inte lämna kontakten med huden. Även handtaget har utvecklats och det omsluts av ett mjukt gelématerial som ger bra grepp även när den är våt. Rakhyveln säjs tillsammans med en duschetui och i priset för 180 kronor ingår även ett refillblad. Etuit kan placeras på väggen och är till för att förvara refillblad i samt sätta fast hyveln när den inte används. Etuit sätts fast på badrumsväggen med hjälp av sugproppar. 

Gillette Venus Embrace För bästa resultat rekommenderar Gillette att Venus Embrace används tillsammans med Satin Care Avocado Twist. En ny rakgel som är speciellt framtagen för Venus Embrace. Den innehåller ingredienser som avokadoolja och dofter av aloe vera, jasmin och apelsinblomma. En förpackning med tre refillblad kostar 145 kr och Satin Care Avocado Twist kostar 45 kr.

Användning
Börja med att skölja de partier du vill raka med varmt vatten, till exempel benen. Detta gör att håret blir mjukare och lättare att raka. Löddra in benen med rakgel och påbörja rakningen. 

Så gjorde vi

Gillette Venus Embrace har testas tillsammans med Satin Care Avocado Twist på ben och armhålor i samband med dusch. Därefter bedömdes kvalitet, design, funktion, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Gillette Venus Embrace Testresultat
Att raka med sig med Venus Embrace är en riktig glädjeupplevelse och precis som tillverkaren lovar glider den smidigt fram över huden. Fruktan att få skärsår försvinner snabb då hyveln känns riktigt trygg att raka med. Huden känns direkt len och raklöddret gör att det är enkelt att se vart man har rakat. Om just rakgelen Satin Care Avocado Twist är bättre lämpad än andra rakgelar kan diskuteras, men oavsett vilket så lämnar hyvel en härlig känsla kvar på huden. Faktum är att den verkligen kommer åt hårstråna på de allra besvärligaste ställena såsom vrister och knän utan att ge några skärsår. Komfortbandet som omger rakytan ska ge bättre glid och som tillverkaren lovar lämnar den en härlig känsla. Huden blir riktigt slät och len och det märks att produkten har tagits fram för att ge bästa komfort vid rakning. Även handtaget har förbättrats jämfört med tidigare modeller. Gelématerialet som omsluter handtaget är väldigt bekvämt och det är enkelt att behålla greppet även när den är våt. Plus för det medföljande etuit som gör att man slipper ha rakhyveln liggandes på badkarskanten.

Produkten är mycket bra och presterar i toppklass. Det är en fröjd att raka sig med hyveln som lämnar en silkeslen känsla kvar på benen. Det som kan få en att tveka är priset som känns en aning högt. Men smakar det så kostar det, sägs det ju. Har du dock en Venus-hyvel sen tidigare så går de nya rakbladen att användas med de äldre modellerna.

Gillette Venus Embrace

Gillette Venus EmbraceBetyg               
Kvalitet5/5
Design5/5
Funktion5/5
Resultat5/5
Prisvärde3/5
Totalt23/25