Sök
Schwarzkopf Osis dust it

Schwarzkopf Osis dust it

Fluffa till barret

2009-02-23

Många med platt och livlöst hår vill inget annat än att få en frisyr med mycket volym och gärna så enkelt som möjligt. Vi har testat Dust it från Schwarzkopf Oasis-serie som lovar mycket volym och textur till håret.

Modell Betyg Pris Kommentar
Schwarzkopf Osis dust it 23/25 170 Snabb volym

Sammanfattning

Glöm det där med att tupera håret med hårspray och kam för att försöka få till en stor och livlig frisyr. Nu kan du fixa till håret med mycket volym på bara några sekunder.  Med Dust it räcker det med att pudra lite pulver i handflatan eller direkt i hårbotten och sedan gnugga upp önskad frisyr.

Inledning

Dust itOm produkten
Dust it är ett torrvax i puderform som ska skapa volym och textur samtidigt som den ska ge en matt och torr känsla. Produkten ska göra det enkelt att separera håret samtidigt som den ska ge hållbar stadga. Det ska vara enkelt att skapa en naturlig look och sin egen stil oavsett hårlängd eller hårtyp. Produkten säljs endast hos frisörer och kostar 170 kronor. Förpackningen innehåller 50 ml.  

Användning
Dust it ska appliceras i torrt hår genom att antingen pudra en liten mängd i handflatan eller direkt i hårbotten. Därefter gnuggas frisyren upp genom att volym byggs. För mer textur och volym kan produkten appliceras på längderna.

Så gjorde vi

Schwarzkopf Osis dust it har testas i både utsläppt och uppsatt hår. Produkten testades dels på tjockt jämnlångt hår och dels på en uppklippt axellång frisyr. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Dust itTestresultat
Förpackningen påminner om ett saltkar och är enkel att applicera med och det kommer ut lagom mängd puder. Var dock försiktig så att du inte tar för mycket då det kan ge en tung och alldeles för sträv känsla i hårbotten. Det går snabbt att arbeta upp volym efter önskemål men om du gillar hår som glänser fint så är denna produkt ingenting för dig. Produkten ger nämligen en ganska matt yta och för att fortfarande behålla en naturlig look är det bra att låta det allra översta håret vara. Vi applicerade pudret i hårbotten och i längderna och lät det övre håret vara orört. För testpersonen med tjockt och jämnlångt hår var det nödvändigt att gnugga upp frisyren oftare för att behålla volymen. För att få frisyren att hålla längre så kan det vara lönt att spraya över lite hårspray. Produkten sitter även kvar dagen efter men ger inte lika mycket volym. Efter en schamponering kunde spår av produkten fortfarande kännas av och det är inte förrän efter andra tvätten som håret återfår sin naturliga känsla igen. Dust it fungerar också mycket bra om håret ska sättas upp då det blir lättarbetat tack vare den sträva känslan.

Sammanfattning
Dust itJämfört med andra volymbyggande produkter till håret som kan ta mycket tid i anspråk är detta ett mycket bra alternativ som snabbt ger önskad effekt. Då det endast går åt en liten mängd av pudret vid varje applicering känns priset på 170 kronor rimligt. Produkten är även enkel att ta med tack vare den smidiga och lilla förpackningen. Roligt med en produkt som gör den vackra vardagen lite enklare. 

Schwarzkopf Dust it

KriterierBetyg                  
Kvalitet4/5
Applicering5/5
Resultat4/5
Förpackning  5/5
Prisvärde5/5
Totalt23/25