Sök

Rapsolja är manligt

2008-11-28

Skin Coach är en serie hudvårdsprodukter för män baserade på ekologisk svensk rapsolja. Det är framför allt mängden olja och den återhållsamma parfymeringen som gör att produkterna sticker ut i mängden.

Modell Pris Kommentar
Skin Care Hair & Body 70 Duschtvål/schampo 300 ml
Skin Care Shower & Shave 90 Dusch/rakolja 300 ml
Skin Care Allround Lotion 150 Lotion/Aftershave 100 ml

Sammanfattning

Skin Coach serien består av duschtvål, dusch/rakolja och lotion. Det fungerar utmärkt att använda produkterna var och en för sig. Duschtvålen används oftast och den är bra, men det går inte att kortsiktigt märka någon större skillnad på hud eller hår gentemot en ”vanlig” duschkräm av bättre slag. Doften är angenäm men ganska dämpad. Det känns lite konstigt att efter detta applicera den så kallade duscholjan, som även används till rakning, och återigen skölja av sig. Kunde man inte gjort en produkt som både rengör och återfuktar på en gång? Kanske för mycket begärt, men det hade sparat tid i duschen. Känslan i huden gör dock att det är värt besväret åtminstone en gång i veckan. Att raka sig med duscholjan är trevligt och enkelt, med bra resultat. Produkten är mycket dryg och bättre än det mesta i genren. Att använda lotion efteråt behövs knappast, men om man vill lyxa så känns märkets allround lotion bra mot huden. Dock är känslan inte fullt lika naturlig.   

Inledning

SkinC Front

Förpackning
Så långt innehållet beträffar är allt väl. Men skönhetsprodukter köps ofta på utseendet (!) och då kan inte förpackningens betydelse nog poängteras. Den måste signalera kvalitet och exklusivitet, om man inte vill locka med lågt pris. Och det är här det har gått snett någonstans. Här har man tagit fram en kvalitetsprodukt med naturliga och välgörande ingredienser, som riktar sig till vuxna män med högre krav än genomsnittet. Då kan man inte ha en design som för tankarna till kemiska bilvårdsprodukter. Ta en billig, kissgul flaska utan identitet och sätt på en klisterlapp från en Mr Cap-produkt till bilen och ändra namnet lite, så kommer man i närheten av Skin Coach.

Skulle jag köpa en?
Man behöver inte köpa ett helt kit utan det går bra med bara duschtvål, lotion eller duscholja. Den senare är kanske mest köpvärd eftersom den är lite unik, med sin höga andel rapsolja och mångsidiga användningsområde. Men även duschtvålen är trevlig, dryg och luktar gott. Däremot finns gott om bra lotions från andra märken för kropp och efter rakning. Men om jag inte visste vilket bra innehåll som gömde sig bakom den trista förpackningen hade jag aldrig köpt Skin Coach.

KValitet

5

Hög andel kallpressad rapsolja
Applicering

4

Pumpflaskan hade underlättat
Resultat

4

Naturligt fräsch, liten doft
Förpackning

2

Designen drar ner intrycket
Prisvärde

4

Drygt innehåll, delvis unikt koncept
Totalt19/25 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: