Sök

Nutrix: Mjukgörande

2007-03-01

Lider du av torr hud? Kolla in dessa mjukgörande produkter från Lancôme. Smartson testar Nutrix hudvård för torr hud.

Modell Pris Kommentar
Nutrix kräm 175 Mjukgörande kräm
Nutrix emulsion 515 Mjukgörande kräm
Nutrix stick 515 Mjukgörande läppbalsam

Sammanfattning

Nutrix mjukgörande hudvård utgörs av en kräm, en lättare emulsion och ett mjukgörande läppbalsam. Hudvårdsserien bedöms som mycket mjukgörande och behåller huden spänstig samt tillför lyster. Speciellt uppskattat är stiftet med läppbalsam som håller läpparna mjuka i kylan. Dock bedöms produkterna som dyra.

Inledning

När det är vinter och kylan biter i våra kinder är det många som lider av torr hud, bland annat jag. Det riktigt stramar i kinderna när det är kallt och jag kan nästan känna hur både skrattrynkorna kring ögonen och bekymmersrynkorna i pannan djupnar och blir mer markerade för varje vinter som går. Därför är jag nyfiken på om det finns någon kräm som kan motverka torr och känslig hud.

Lancômes Nutrix royal och Nutrix stick är vårdande hudvårdsprodukter för torr till mycket torr hud som ska göra huden mjuk och spänstig. Krämen har funnits sedan 1936 och under hösten 2006 gjordes en nylansering. Jag testar krämen under tre veckor i minusgrader för att se om den håller det som utlovas. Enligt tillverkaren är "Nutrix magisk hudvård för torr och irriterad hud".

Nutrix royal hudkräm finns i två olika konsistenser för hudens behov under hela året, en kräm och en lättare emulsion. Krämen kommer i den klassiska burken med skruvlock om 50 ml och emulsionen är på flaska med pump om 75 ml. Krämen är snövit till färgen och har en konsistens som är kompakt och nästan lite seg. Det doftar kliniskt rent. Eftersom krämen går direkt in i huden kan det vara lätt att överapplicera krämen. Dessutom gör den kompakta konsistensen att den är lite omständlig att fördela. Därför upplevs krämen inte som dryg vilket också gör den dyr. Krämen känns behaglig att ha i ansiktet och den mjukgör verkligen på djupet. Huden blir spänstig och får lyster. Helhetsintrycket är mycket bra och krämen är effektiv och mjukgörande.

Tänk på att krämen är för torr till mycket torr hud och har man normal till kombinationshy kan man inte förvänta sig att man uppnår samma effekt och resultat. Då ger krämen istället ett glänsande lager över huden och på vissa ställen ser det nästan lite fett ut. Även om man normalt inte har torr hy kan jag ändå rekommendera denna kräm under extremare förhållanden. Som när det är riktigt kallt och man åker skidor i fjällen eller när man är på semester och utsätter huden för mycket sol. Det går dessutom utmärkt att använda krämen som bas under makeupen, dock kan det se lite fett ut i t - zonen efter ett tag.

Jag saknar att det inte följer med någon spatel till burken eftersom man ska undvika att sticka ned fingrarna direkt i krämen. Vad det gäller flaskan med pump är denna förpackning betydligt mer hygienisk och skyddar krämen från luft och bakterier. En mycket mjukgörande kräm som dock bedöms vara i dyraste laget, trots allt så är det ingen magi och den utför inga storverk. Denna kräm är ändå svårslagen om man lider av riktigt torr hud.

Nutrix lèvres stick 4,4 ml tillhör också hudvårdsserien för extra torr hud. Det är ett mycket mjukgörande stift som enkelt stryks över läpparna. Det lägger sig som ett lager ovanpå läpparna och ger ett mycket långvarigt och mjukt resultat. Det känns inte klibbigt men lite kladdigt blir det trots allt på läpparna. Det upptas dock snabbt upp av huden. Produkten luktar rent och kliniskt liknande krämens doft. Däremot har den en distinkt och lite frän smak som inte är så angenäm. Förutom smaken är detta stift toppen med en mycket mjukgörande och hållbar effekt. Dessutom är det drygt eftersom det går åt lite och håller länge. Stiftet är litet och därför lätt att bära med sig. Hatten sitter säkert på i väskan och lossnar inte. Ett mycket bra läppbalsam som visserligen är dyrt men som är både drygt och effektivt.

Elisabet Rosén

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: