Sök
Naturally Fresh Roll-On

Naturally Fresh Roll-On

En naturlig deoderant i trist förpackning

2010-10-06

Sedan tonåren förknippar vi deodoranter med en fräsch deo-doft men en titt på innehållsförteckningen avslöjar att ingredienserna ofta är allt annat än fräscha. Här testas miljövänliga Naturally Fresh Roll-On.

NaturallyVi har letat efter bra deodoranter som är tuffa mot dålig lukt men snälla mot huden och miljön, men tyvärr har de varit svåra att finna. Det tar dessutom lite tid att vänja sig vid att många miljövänliga deodoranter är luktfria vilket gör att man inte känner sig lika fräsch som med konventionella roll-ons – även om man sakligt sett är det.

Naturally Fresh Roll-On är en av de första deodoranterna vi tycker fungerar bra. Den innehåller naturliga mineralsalter som skyddar mot dålig lukt utan att täppa till porerna i huden. Den innehåller dessutom kamomill som lugnar och mjukgör efter rakning. Vi har testat varianten med det löjliga namnet Ocean Breeze, men eftersom mängden tillsatt doft är mindre än 1 procent är de i princip luktfria. Man känner sig dock ändå fräsch när man applicerar den.

Ett minus för att flaskan ser billig och ful ut – men den ska ju å andra sidan mest stå i mörkret i badrumsskåpet. Ett plus i kanten för att den är dryg. Cirkapris: 79 kronor (90 ml) hos Familjeapoteket.

Naturally Fresh stödjer Bröstcancerfonden ”Susan G Komen breast cancer foundation”

Testet är genomfört i samarbete med: www.enlagomdosgront.se