Sök

Naket skimmer

2008-06-23

Naked glow är en skimmerkräm som ger huden en lyster och glans direkt. Kan med fördel användas på bara ben. Smartson har testat Naked Glow från Taberco inc.

Modell Betyg Pris Kommentar
Naked Glow 60 ml 18/25 190 Skimrande hy

Sammanfattning

När värmen kommer åker sommarkläderna fram vilket ofta innebär att man visar mera hud än resten av året. Om man inte hunnit med att skaffa en fin solbränna så kan man fuska lite med exempelvis skimmerkräm. Naked Glow från Taberco är en sådan och den har vi på Smartson testat och kommit fram till att detta är en ganska trevlig produkt. 

Inledning

Om produkten
Naked Glow är en lotion för kropp och ansikte som genast ger ett skimmer när den stryks på. Den innehåller ljusreflekterande prismor som ska ge en skimrande glöd samtidigt som den också ska jämna ut hudtonen.

Taberco incs ägare Marita Taberman Coccaro är en makeupartist som jobbar för press och film. Tack vare sin bakgrund i skönhetsproduktutveckling kom hon på idén att göra en vitaminberikad cremeformula som reflekterar ljuset och jämnar ut hudtonen.

Naked Glows fettfria formula innehåller C- och E-vitamin som ger näring och fukt åt huden. Ingredienser med antiåldrande effekter skyddar huden från UVA-strålar medan solskyddande ingredienser så som skyddar mot UVB-strålar. Produkten ska kunna användas av alla hudnyanser, från porslinsblek till djup ebenholts. Med mild massage ska cremen lätt smörjas in i huden och ge en naturlig skimrande lyster. Den kan användas på armar och ben, men även blandas med foundation och användas som en highlighter för kindben, axlar och dekolletage.

Omdöme
När krämen stryks ut på huden har den till en början en mycket stark brun färg med toner mot gult. Därför måste krämen masseras in ordentligt så att färgen jämnas ut. Konsistensen på krämen när den kommer ut ur tuben är tjock men den går snabbt in i huden. Nästan lite väl snabbt för man hinner nästan inte se var den smorts trots den bruna färgen. När krämen väl är insmord syns den knappt och man måste titta lite närmare för att se att det skimrar en hel del på huden. Effekten blir att huden ser jämnare och fräschare ut.

Nyansen Bronze 3 ger en fin bronsglänsande färg på en lätt solbränd hud. På en riktigt brunbränd hy syns den inte alls mycket. Ute i solen skimrar det ordentligt så ska man vara utomhus får man smörja in sig lite sparsamt. Skimret håller inte en hel dag utan försvinner nästan helt efter 6-8 timmar.

Naked Glow går lätt att tvätta bort med vatten och fastnar inte alltför mycket på kläder. Lite bruna fläckar måste man förstås räkna med men inte så farligt alltså. Plasttuben med kapsylkork fungerar bra men den skulle gärna få vara lite större med tanke på att man främst använder produkten till kroppen och då går det åt mer. Den känns dock ganska dryg.

Priset är godkänt med tanke på att Naked Glow förutom skimmereffekten även innehåller solskyddande ingredienser, även om man inte ska förlita sig på denna som solskydd. Skimmerkrämen fungerar bäst på benen och armarna. I ansiktet bör den högst strykas på som highlighter för annars ser färgen väldigt onaturlig och konstig ut. Den kan även användas som en hudlotion eftersom den känns fuktgivande. Tack vare det starka bronsskimret kan det vara bra att tänka på att matcha kläderna så att färgerna inte skär sig, speciellt om man ska vara ute och skimret syns väl.

Av Jannica Pallin

KriterierBetygKommentarer
Kvalitet4/5Skimret syns väl men håller inte en hel dag
Applicering3/5Måste masseras in ordentligt
Resultat5/5Fint skimmer och fräscht resultat
Förpackning3/5Dryg men borde finnas i större tub
Prisvärde3/5Okej tack vare solskydd
Totalt18/25Skimrande hy

Kundkontakt: www.eleven.se 
Om tillverkaren: www.tabercoinc.com 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: