Sök

Are you messing with me?

2008-09-25

Messy är en hårstylingprodukt från Make-Up Store som marknadsförs med beskrivningen ”djup, kontroll och perfekt textur för en oslagbar känsla”. Vi har doppat händerna i burken för att kontrollera om detta stämmer.

Modell Betyg Pris Kommentar
Make up store Messy 13/25 185 Knappt godkänt

Sammanfattning

Stylingkrämen består av en kombination av tre olika polymer vilket ska ge en mindre fet känsla än ett hårvax. På detta plan lyckas tillverkaren bra – till och med för bra enligt mina preferenser. Problemet med appliceringen är att produkten så gott som försvinner i handen och är därför svår att jobba in. Konsistensen blir snabbt för torr vilket gör det svårt att forma håret så som önskat. Fördelen är att håret känns mindre fett än ett traditionellt hårvax. 

Inledning

Messy 1BetygUtstrålar kvalitet
Den nattsvarta burken är annars av hög kvalitet med tjock plast och ett skruvlock som sitter ordentligt. Inga halvmesyrer vilket är välkommet. Designen kan närmast beskrivas som diskret på gränsen till tråkig. Den nattsvarta burken lär dock tilltala badrums-minimalisten som skyr starka färger i skåpet. Doftmässigt har stylingkrämen en mycket söt- och godisaktig ton som snarast påminner om päronsoda. Doften sätter sig dock inte i håret när den väl är applicerad.

En bra investering?
Skulle jag köpa produkten? Nej, inte utifrån mina preferenser. Jag vill ha en produkt som är lättare att applicera och forma. Att kalla produkten för Messy känns inte helt klockrent eftersom denna stylingprodukt inte kan ersätta den stadga och formbarhet som ett hårvax kan erbjuda.

Så gjorde vi:
Stylingkrämen har använts under två veckors tid och sedan bedömts utifrån kategorierna kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Totalt betyg är 25 poäng.

Kvalitet3/5Bra men torr
Applicering2/5Försvinner i handen
Resultat2/5Inte tillräckligt "messy"
Förpackning4/5Utstrålar hög kvalitet
Prisvärde2/5Knappt godkänt
Totalt13/25 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: