Sök

Ldb Shape: Den perfekta solbrännan

2007-04-20

Förbered huden inför sommarens sol. Smartson testar nya Ldb Shape, en scrub och en lotion, som förbereder huden inför sommarens sol och badsäsong.

Modell Betyg Pris Kommentar
Ldb shape 21/25 65 Prisvärd

Sammanfattning

När någon säger Ldb förflyttas mina tankar till 80-talet och min barndoms somrar. Ldb var den hudlotion som mamma använde och som vi alltid smörjde in oss med efter dusch och bad. Speciellt viktigt var det att man smörjde in sig efter solning. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig och även om logotypen är sig lik och de gula och bruna färgerna fortfarande används är det en helt ny typ av Ldb-hudvårdsprodukter som jag håller i handen.

Inledning

Så gjordes vi
Produkterna testades under tre veckor. Därefter bedömdes kvalitet & konsistens, applicering & användning, resultat & hållbarhet, förpackning & tillbehör samt värde för pengarna. Maxbetyget är 25 poäng.

Att förbereda och framförallt peela huden innan solning är bra och bidrar till en jämnare solbränna. Självklart behöver huden också mycket fukt både innan och efter att man vistats i solen. Ldb Shape är en serie som ska hjälpa till att få fastare och fräschare hud samt reducera celluliter. Den består av en body scrub och en body lotion. Enligt tillverkaren ska dessa två produkter tillsammans göra huden len, frisk och fräsch och öka både lyster och mjukhet. De sägs innehålla ämnen som ökar aktiviteten i huden och ska även minska förekomsten av celluliter. Ldb body scrub innehåller peelingkorn som varsamt och effektivt ska avlägsna döda hudceller och ökar förutsättningarna för att få en jämn och mer hållbar solbränna. För bästa effekt bör den användas 1-2 gånger i veckan. Ldb lotion ska hjälpa till att forma figuren och sägs därmed göra huden fastare och ha en avsmalnande inverkan på kroppen. För bästa effekt bör den användas 1-2 gånger per dag.

Om produkten
Ldb Shape är en serie som ska hjälpa till att få fastare och fräschare hud samt reducera celluliter. Den består av en body scrub och en body lotion. Enligt tillverkaren ska dessa två produkter tillsammans göra huden len, frisk och fräsch och öka både lyster och mjukhet. De sägs innehålla ämnen som ökar aktiviteten i huden och ska även minska förekomsten av celluliter. Ldb body scrub innehåller peelingkorn som varsamt och effektivt ska avlägsna döda hudceller och ökar förutsättningarna för att få en jämn och mer hållbar solbränna. För bästa effekt bör den användas 1-2 gånger i veckan. Ldb lotion ska hjälpa till att forma figuren och sägs därmed göra huden fastare och ha en avsmalnande inverkan på kroppen. För bästa effekt bör den användas 1-2 gånger per dag.

Shape scrub: Ldb scrub är en plasttub på 150 ml som kostar 65 kronor. Scruben är solgul till färgen och det nästan glänser om den. Konsistensen är geléaktig, det doftar mycket sommarfräscht av citrus och inte alls som den traditionella Ldb-krämen. Scruben är lätt att arbeta med och man kan tydligt känna de ganska grova peelingkornen. Detta är en peeling med riv som skrubbar bort överbliven hud och riktigt rengör på djupet. Trots detta känns den ganska mild och den peelar huden varsamt. Jag blir varken röd eller irriterad utan känner mig mycket ren, len och mjuk om huden. Inte heller verkar den uttorkande.

Shape lotion: Ldb-lotion är en plastflaska innehållande 200 ml hudlotion, med samma pris som Shape scrub. Precis som scruben är lotionen gulaktig och faktiskt mycket lik den ldb-kräm som jag minns från förr. Men den doftar helt annorlunda. I likhet med scruben är doften sommarfräsch med mycket citrus. Lotionen är dessutom lättarbetad och går direkt in i huden. Jag känner mig inte heller fet eller kladdig utan kan sätta på mig kläderna omgående utan att kläderna klibbar fast på huden. Min hud känns mycket mjuk och len och jag känner mig fräsch hela dagen. Faktiskt så känns huden spänstigare även om det inte finns något synligt resultat, varken av reducerade celluliter eller fastare form.

Bra köp?
Det är ingen idé att slänga ut en massa pengar på dyra produkter när det finns bra alternativ som både är prisvärda och lättillgängliga. Ldb Shape är bra produkter som ger ett utmärkt resultat och användes med fördel inför sommarens sol och badsäsong. Ldbs scrub peelar huden väl utan att för den skull riva eller irritera. Även lotionen ger ett mycket gott resultat och skön känsla utan att kladda. Att produkterna dessutom doftar gott ger en extra lyxig och sommarfräsch känsla. Däremot ser vi ingen reducering av celluliter och inte heller syns något resultat av den avsmalnande kroppsformen som utlovas. Sammantaget bedöms Ldb Shape som mycket bra produkter som är väl värda sitt pris.

Kvalitet: 4/5
Applicering: 5/5
Resultat: 4/5
Förpackning: 3/5
Prisvärde: 5/5
Total: 21/25

Elisabet Rosén

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: