Sök

Lancome Absolue Teint

2007-07-25

En bra foundation kan åtminstone ge en illusion om en jämnare hy. Här testas Lancôme Absolue Teint, som är speciellt framtagen för lite mognare hud.

Modell Betyg Pris Kommentar
Lancome Absolue Teint 22/25 450 Lättapplicerad & hygienisk

Sammanfattning

Lancôme Absolue Teint Revitalizing Nourishing Makeup SPF 20 är en foundation speciellt för lite mognare hud. Denna foundation har använts under ett par månader flera gånger i veckan på en kvinna som är 65+ och med normal hudtyp. Absolue Teint gav ett naturligt och jämnt resultat. Dessutom höll sminket sig snyggt hela dagen.

Inledning

Huden förändras ständigt och framför allt med åldern. Tillverkarna av skönhetsprodukter försöker därför anpassa sina produkter så att de ska passa olika hudtyper i olika åldrar. Sen kvarstår frågan om det är ett marknadsföringsjippo eller om produkterna verkligen skiljer sig åt och gör skillnad. En bra foundation ska i alla fall täcka små skavanker och göra hudens nyans jämn. Den ska dock inte sitta på som en mask så att ansiktet ser målat ut eller fastna i linjer och rynkor. För en mogen hy passar oftast en lättare foundation bättre och Lancôme Absolue Teint som jag har testat är just en sådan.

Pia Pallin
 

Om produkten
Lancôme Absolue Teint Revitalizing Nourishing Makeup SPF 20 är en foundation speciellt för lite mognare hud. Denna lätta foundation är vårdande och fuktgivande samtidigt som den jämnar ut hudytan.

Så gjorde vi
Denna foundation har använts under ett par månader flera gånger i veckan på en kvinna som är 65+ och med normal hudtyp. Därefter har produkten bedömts utifrån kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde.

Testresultat
Konsistensen är lätt och smidig. Färgen var kanske ljusare än den jag hade tänkt mig men denna smälte ändå in bra i min hudfärg. Krämen kändes behaglig utan någon märkbar doft.

Tack vare en medföljande liten spatel är denna foundation mycket lättapplicerad. Spateln tar upp en lagom mängd ur burken och därefter kan man använda fingertopparna eller en makeupsvamp. För att få ett jämnt och bra resultat behöver man varken lägga ned mycket jobb eller mycket tid. Resultatet är mjukt och matt samt att den även fungerar som ett skydd för huden tack vare solskyddsfaktor 20.

Lancômes produkter ger oftast ett stiligt intryck och så även denna förpackning med silverfärgad burk i praktisk storlek. Utanpå förpackningen hittar man ingen svensk text men innanför kartongen finns en innehållsbeskrivning på flera språk med bland annat svenska. Speciellt bra tyckte jag om spateln som med en behållare gör appliceringen mera hygienisk. Man behöver alltså inte stoppa ner fingrarna i foundation vilket också ökar hållbarhet och fräschhet.

Jag som är 65+ och har normal hudtyp, kanske något torrare runt munnen och ögonen, tyckte att Absolue Teint gav ett naturligt och jämnt resultat. Det behövdes dessutom bara en liten klick för att täcka hela ansiktet. Därför kommer produkten att räcka länge och det finns ingen anledning att överkonsumera. Dessutom höll sminket sig snyggt hela dagen. Allt detta gör att Lancôme Absolue Teint faktiskt känns riktigt prisvärd.


 Kvalitet: 4/5 
 Applicering: 5/5 
 Resultat: 4/5 
 Förpackning: 5/5 
 Prisvärde: 4/5 
 Totalt: 22/25Lättapplicerad & Hygienisk 


Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: