Sök
I+m Naturkosmetik Hemp Repair

I+m Naturkosmetik Hemp Repair

För bra för att vara sant

2010-10-04

Ett schampo och balsam för torrt och skadat hår som dessutom är gjort på naturlig hampaolja och ekologiska brännässlor. Det låter nästan för bra för att vara sant för alla oss med skadat hår och är det också.

Modell Betyg Pris Kommentar
I+m Hemp Repair 13 150 Naturen vs. labbet

ImNaturkosmetik-Small

 Förpackning   3/5
Doft4/5
Applicering2/5
Resultat2/5
Prisvärde2/5
Summa13/25Naturlig hårvård
I+m Naturkosmetik Hemp Repair schampo och balsam är produkter lämpade för känsligt och skadat hår. Huvudingredienserna är ekologiska och det neutrala ph-värdet gör att produkterna är lämpliga för daglig användning.

Växter i lyxförpackning
Både schampot och balsamet får mig att tänka på produkter man återfinner på spaanläggningar. De gröna förpackningarna och bilderna på hampaväxten förstärker den känslan. Pumpflaskorna i sig är det inget fel på men den där lyxiga känslan försvinner lite när texten på etiketterna är på tyska. Det hjälper tyvärr inte att tillverkaren satt på svenska klisterlappar på baksidan.

Väldoftande men odryg
Doften är inte alls sådär onaturlig så som de flesta schampon och balsam brukar vara. Det är nästan som att pumpa ut vätska direkt från naturen. Konsistensen på schampot är som gelé och balsamet känns väldigt lätt och kornigt. Båda produkterna är svåra att arbeta in och det krävs ganska mycket av schampot för att få till lite lödder. Schampoflaskan är av någon anledning 50 ml större än balsamflaskan.

Resultat
Redan vid appliceringen känner jag att dessa produkter inte kommer att få någon verkan på mitt kemiskt skadade hår. Håret blir tvättat men det är svårt att reda ut efteråt. Efter att ha använt produkterna ett par gånger har jag tyvärr inte märkt någon förbättring. Jag saknar den där mjuka känslan jag brukar få när jag tvättar håret. Naturliga ingredienser i all ära men gör de ingen nytta håller jag mig nog till kemiska produkter i framtiden.

Fakta
För torrt och skadat hår.
Volym: Schampo 250 ml, balsam 200 ml.
Cirkapris: Schampo 150 kronor, balsam 150 kronor.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: