Sök

Hårsprayduellen

2009-10-21

Hårspray är kanske den hårprodukt vi inte klarar oss utan när vi ska styla frisyren. Det finns en uppsjö olika märken som lovar olika resultat. Här tester vi Wellaflex fullness hairspray och Tresammé freeze hold hairspray som båda lovar långvarigt och hållbart resultat.

Modell Betyg Pris Kommentar
Wellaflex Fullness 21/25 50 Duellvinnare
Tresemmé freeze hold hairspray 17/25 90 Stor sprayflaska

Sammanfattning

Wellaflex är ett mer greppvänligt alternativ då Tresemmés tjocka behållare gör att den är svårgreppad, särskilt om du har mindre händer. Tresemmé är bättre om stora områden ska sprayas medan Wellaflex gör det smidigt att fixera på ett specifikt hårparti eller hårslinga. Minus dock för den starka doft och smak som Wellaflex avger. Resultatmässigt ger Tresemmé en stelare yta på håret direkt efter applicering i jämförelse med utmanaren. Den lämnar även en viss pudrig beläggning som är tydligt synbar på mörkare hårnyanser, Wellaflex bevarar färgen bättre. Även om Wellaflex ger en mjukare yta efter applicering så håller den lockarna på plats lika bra som Tresemmé. Duellvinnare blir Wellaflex tack vare bättre färgbevaring, smidigt format på flaskan samt bäst kvalitet.  

Inledning

Så gjorde vi:
Produkterna har använts i ett långt rakt hår med mörk färgnyans. Produkterna har även använts när håret har stylats med locktång. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Wellaflex Fullness hairspray ultra strong hold

Kommentar:
Duellvinnare
Volym: 250 ml
Cirkapris: 50 kronor

Om produkten:
WellaflexWellaflex fullness hairspray ultra strong hold har en formula med Panthenol som ska omsluta hårstråna och göra de tunnare partierna av håret fylligare utan att klibba ihop. Sprayen ska ge en pålitlig stadga i upp till 24 timmar och ska enligt tillverken inte torka ut håret. Ska även skydda håret mot UV-strålning.

Testresultat:
Spraystrålen är jämn och gör det enkelt att applicera. Ska hela frisyren sprayas bör flaskan hållas 20-30 cm från huvudet. Bäst är dock Wellaflex fullness hairspray om den ska sprayas på individuella lockar eller hårslingor då strålen är lätt att fokusera med. Sprayflaskan har inget krångligt lock utan det går att spraya frisyren med en gång. Sprayen är lättapplicerad och torkar snabbt men lämnar kvar en stark doft. Spraypartiklarna har även en tendens att leta sig in i munnen vilket ger en besk och illasmakande känsla. För att uppnå rikligt med stadga krävs en del hårspray då få appliceringar gör att håret snabbare blir formlöst och frisyren släpper. Sprayen borstas lätt ur tack vare den mjuka strukturen.

Tresemmé freeze hold hairspray

Kommentar: Stor sprayflaska
Volym: 500 ml
Cirkapris: 90 kronor

Om produkten:
TresemmeTresemmé freeze hold hairspray lovar maximal hållbarhet. Den ska vara fuktighetsresistent i 24 timmar tack vare den vattenfria formulan. Sprayen ska torka snabbt och inte klibba och ska även klara av att stå emot vind och blåst. För extra fyllighet rekommenderas att spraya håret när huvudet hålls upp och ned.

Testresultat:
Den stora flaskan är en aning otymplig men det funkar ändå okej att spraya med. Locket är dock svårt att få på igen. Sprayen torkar snabbt och är inte klibbig vid beröring. Det går att spraya sektion för sektion men sprayen passar mycket bra om hela håret ska sprayas. Sprayflaskan bör användas med ett avstånd på 25-30 cm annars finns risk för att håret blir hårt och kladdigt. Håret får en stel yta efter att sprayen har applicerats och ger en beläggning vilket gör att hårfärgen inte ser naturlig ut. Doften är behaglig och sprayen är lätt att borsta ur.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: